Így őriznek és védenek rendőreink

Gyilkosságért 18 évre ítélt magyar férfi szökött meg egy rabszállító furgonból Bukarestben, miközben egyik kórházból a másikba vitték át. Bár nagy szenzációt keltett az eset a román sajtóban és bejárta az egész Kárpát-medencét, azt szinte senki nem kérdezte meg a hatóságoktól, hogy miért kellett Mészáros Zsombort és még két társát a rahovai börtönkórházból egy 2. kerületi magánklinikára szállítani.

A Ritmului utca 24. szám alatt található, Hiperdia Ritmului nevű fővárosi privát kórháznál álldogállt a jármű, amit a fegyőrök egyszerűen magára hagytak, benne a három elítélttel. A 33 éves Mészáros egyszerűen kinyitotta a furgon hátsó ajtaját és eltűnt a környező kis utcákban. A román rendőrség nagy erőkkel kereste, intenzíven köröztették, de a kedden 15 óra körül kámforrá vált szökevényt csak másnap fogták el, ráadásul sok száz kilométerre a fővárostól, Nagyváradon! Szerdára virradóra valaki felismerte őt a tévés hirdetmények nyomán, hívta a 112-es segélyhívószámot, és a kommandósok rajtaütöttek a Körös-parti városban.

A börtönigazgatóság a szökés bűncselekményét taglalva pótlólagos büntetéseket helyezett kilátásba, de arról nem szólt, hogy ki milyen szolgálati mulasztást követett el ahhoz, hogy a Szatmár megyei Avasújvárosban született, sárközi lakos Mészáros Zsombor ilyen könnyen megléphessen.

A férfit egy 2017-ben elkövetett emberölésért ítélték el, a sajtó egy része azt írta, hogy meggyilkolta német állampolgárságú 45 éves „barátnőjét”, majd a holttestet az áldozat autójának csomagtartójába rakta, a járművet pedig hátrahagyta egy parkolóban Szatmárnémetiben. Az ügyészség szerint a férfi féltékenységből oltotta ki a nő életét, de a média egy része úgy tudja, hogy felindulásból gyilkolt. Korábban németországi vendégmunkásként meglopta a nőt, majd hazaszökött, ám az assony utánajött Romániába számonkérni őt, találkozásuk dulakodásba torkollott…

Mészáros egyébként tavaly kérvényezte a perújrafelvételt, mert állítása szerint új körülmények merültek fel, ráadásul elítélésekor nem részesült kellő és tisztességes jogvédelemben. A perújrafelvételt a román bíróság elutasította.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

A szörnyeteg közeledése

Következő hír

Orbán Viktor szép csendben tízmilliárdokat ad Ukrajna fegyverutánpótlására

Related Posts
Total
0
Megosztás