A brüsszeli baloldal háborúja Magyarország ellen

Egy újabb, Magyarországot elítélő uniós jelentés készül az Európai Parlamentben, ami azt jelzi, hogy a brüsszeli baloldal nem adja fel az ideológiai háborút a magyar kormány ellen – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője, Hidvéghi Balázs ma reggel a Kossuth rádióban.

Hozzátette: a jelentés szerint 2017–2018 óta minden sokkal rosszabb lett Magyarországon, ahol dúl az autokrácia, nincs igazi demokrácia, és mindenkinek minden joga sérül. „Lehet olyan érzésünk, hogy kihúzták a fiókot, elővették az évekkel ezelőtti Sargentini-jelentést, és most azt kicsit leporolva, kicsit aktualizálva újra Magyarország ellen akarják fordítani” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Úgy értékelt, a jelentés szövege nehezen komolyan vehető, a megfogalmazói képtelenek – még egy háborús helyzetben is – felülemelkedni a saját korlátaikon, és egyre dühödtebben támadják a nekik nem tetsző kormányokat vagy választópolgárokat. „Ez egy hergelés, egy folyamatos uszítás a hagyományos értékeket jobban képviselő vagy felvállaló kormányokkal, döntésekkel szemben” – mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy ezek a körök az egész Európai Unió működését negatívan befolyásolják.

Arról ezúttal nem beszélt, hogy a Magyarország elleni balliberális ideológiai háborúhoz a „honi információkat” a mai magyar ellenzék szolgáltatja, amely alig egy hónappal ezelőtt szenvedett csúfos vereséget a választásokon úgy, hogy ezek korrektségét érdemben nem kérdőjelezte meg senki.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Tisztelet a magyar bakának

Következő hír

Centenáriumát ünnepelte a Romániai Magyar Dalosszövetség

Related Posts
Total
0
Megosztás