A székelyek is békét akarnak

Ezzel a címmel adott ma ki sajtóközleményt a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen, Izsák Balázs elnök szignójával. Alább olvasható.

Az emberek békére születnek. Magyarország kormányának békepárti álláspontja egyetemes vágyat, természetes emberi törekvést fejez ki a népek közötti erőszakmentes, alkotó együttműködésre. Fegyverszünetet és béketárgyalást! – ez székelyek álláspontja is!

A Székely Nemzeti Tanács Kezdeményező Testülete már 2003. július 7-i alakuló ülésén elkötelezte magát a béke és az Európa Tanács elvei és céljai mellett, amelyek előmozdítják az autonómiát és a népek önrendelkezési jogát Európában. A testület tagjai nyilatkozatban üdvözölték az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 2003/1334-es számú, Andreas Gross jelentése alapján elfogadott határozatát. Ez a határozat a területi autonómiát ajánlja a konfliktusok megelőzésére az európai államoknak. Ezt követően 2014. november 8-án a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen tartott ülésén határoztuk el a gyűlés vendégeként jelenlévő Tőkés Lászlóval és Andreas Gross-szal, hogy az Európa Tanács határozata mellett közösen fogunk fellépni az Európai Unióban. Erre 2016. április 19-én, az Autonómia és stabilitás című konferencián került sor.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elmondta Carlson Tuckernek adott interjúban, hogy vannak olyan értékek, mint Isten, nemzet, család, amelyek fontosabbak az egyénnél, és ezeket magasabb szinten kell szolgálni. Magyarországon a társadalom többsége ilyen emberekből tevődik össze. Ezt a gondolatmenetet kiegészítjük azzal a meggyőződéssel, hogy ez a gondolkodásmód kiterjed Székelyföldre is. A háború pedig ellentétes a keresztény elvekkel, szétveri a nemzetet és tönkreteszi a családokat. A székelyek is békét akarnak.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Kerítés nélkül nem lehetséges a belső biztonság megteremtése

Következő hír

„Szenes napokat” rendeztek Farkaslakán

Related Posts
Total
0
Megosztás