Kerítés nélkül nem lehetséges a belső biztonság megteremtése

Image released by Poland Ministry of National Defense shows refugees cut barbed wire to force their way to cross Poland’s Kuźnica border crossing on Monday Nov 8, 2021. After the European Union imposed sanctions on Minsk last june over serious human rights violations, a new humanitarian crisis is developing at the borders of Belarus and the EU.European leaders accuse Belarusian President Aleksander Lukashenko?s government of retaliating by pushing thousands of Afghan and Syrian refugees into neighbouring eastern European countries, which in response have sealed their borders. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)

Mostanra bebizonyosodott, hogy műszaki határzár nélkül nem lehetséges egy ország belső biztonságának megteremtése és veszélyes emberek bejutásának megakadályozása – mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a köztévében.

Bakondi György elmondta, az utóbbi időkben elhangoztak olyan nyilatkozatok az Európai Unió vezetői részéről, miszerint szükség van kerítésre a határokon, és számos ország bele is kezdett a kerítésépítésbe. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a 2015-ben kidolgozott magyar megoldás, a műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet feltartóztatni nagy tömegekben érkező illegális határátlépőket.

Szólt arról is, hogy a migránsok elkezdték kerülni a szerb–magyar határt, és inkább Románia, valamint Horvátország és Szlovénia felől próbálkoznak. Új jelenségnek nevezte, hogy az embercsempészek nagy csoportokat, 120-180 vagy akár több mint 200 embert dobnak át a határon, ahol már szintén várják őket embercsempészek, hogy gyorsan beljebb tudják juttatni őket az országba. Idén eddig több mint 110 ezer hatérsértőt és 760 embercsempészt fogtak el Magyarországon.

Bakondi György azzal kapcsolatban, hogy Szerbia északi részén egyre gyakoribb a “fegyverropogás”, és már kávézók vendégeire is rátámadtak az embercsempészek, azt mondta, az embercsempészbandák között régóta vannak összetűzések, de eddig inkább külterületen zajlottak az összecsapások, mostanra azonban egyre gyakrabban lakott területen is sor kerül ezekre. Véleménye szerint az embercsempészek meg akarják félemlíteni a lakosságot, hogy ne lépjenek fel ellenük, ne tegyenek bejelentést róluk a rendőrségen.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Máriapócson ünnepelt a legitim Vitézi Rend

Következő hír

A székelyek is békét akarnak

Related Posts
Total
0
Megosztás