Alexandra visszalépett, Karácsony mandátumot hosszabbíthat

Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok budapesti főpolgámester-jelöltje, a jelenlegi magyar honvédelmi minisztere felesége pénteken, két nappal a választások előtt bejelentette, hogy visszalép. Bár a Mi Hazánk-os Grundtner András versenyben maradt, de várhatóan a hivatalban lévő elöljáró, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár között dől el a várhatóan szoros küzdelem.

A felmérések eddig azt mutatták, hogy Karácsony simán megnyerte volna a vasárnapi választást, mert mind Vitézyt, mind Szentkirályit mögött mérték. Most azonban új helyzet áll elő, kérdés, hogy a nő eddig szimpatizánai elmennek-e szavazni és ha igen, kire adják a voksukat. „Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzon a város éléről” – írta hivatalos Facebook-oldalán Alexandra. Kiemelte: „Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz–KDNP listára szavazzon!”

Ez így egyértelmű üzenet, de kérdés, hogy lesz-e foganatja. A Magyarország lakosságának szint egynegyedét tömörítő Budapesten azért nem alakult ki főpolgármester-váltó közhangulat, mert a „szimpatikus zsúrfiúként” és zöldaktivistaként megismert Karácsonyt Gergelyt oly sokat és oly vehemenciával és oly kevés hitellel támadta a főhatalom és sajtója, hogy szinte megdicsőült a „gonosz hatalom” üldözöttjeként, az „orbáni diktatúra” áldozataként. Bár egyre egyértelműbbé vált az utóbbi hónapokban, hogy „Karácsony és bandája” valóban rosszul vezette, sőt a egyesek szerint ki is fosztotta a fővárost, mégis: a kritikusai által felsorakoztatott, a közmédiában is untig hajtogatott vádaknak nem lett jogi következményük. Márpedig ha csak a fele igaz mindannak, amit felróttak a karácsonyi adminisztrációnak, akkor a magyar igazságszolgáltatásnak már el kellett volna végeznie a dolgát. Gergő és barátai (tettestársai) már rég börtönben kéne csücsüljenek…

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Nesze semmi, fogd meg jól!

Következő hír

Hatalmas nemzetközi bűnszervezetet kapcsoltak le Magyarországon

Related Posts
Total
0
Megosztás