Hatalmas nemzetközi bűnszervezetet kapcsoltak le Magyarországon

Vádat emeltek tizenhárom embercsempész ellen, akik százak illegális bevándorlását bonyolították le. A bűnszervezet egyik szállítása egy ember halálával végződött – közölte a magyar Fővárosi Főügyészség az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az ügyészség súlyos fegyház- és börtönbüntetést, több vádlott esetében pénzbüntetést és végleges kiutasítást is indítványoz.

Egy román férfi – aki ellen a román hatóságok járnak el – kiterjedt bűnszervezetet hozott létre, amely egy nagyobb nemzetközi bűnszervezet tevékenységéhez kapcsolódva Magyarországon át Ausztriába szállított külföldieket.

Ennek a bűnszervezetnek volt a tagja az ügy tizenhárom, magyar, illetve román származású vádlottja. A közlemény szerint a nemzetközi bűnszervezet az embereket repülőgéppel Szerbiába juttatta, majd onnan a szerb–magyar határszakasz illegális átlépésével – jellemzően kistehergépkocsikba elrejtve – szállították őket tovább nyugat-európai célországokba.

A vádirat több, a szerb határtól az osztrák határig tartó szervezett szállítást mutat be, amelyek során több mint 350 embernek segítettek az illegális bevándorlásban.

2022 augusztusában, a nyári melegben a vádlottak húsz embert zsúfoltak be egy szellőzés nélküli kisbuszba. Amikor a csempészett emberek rosszul lettek, a sofőr megállt a IX. kerületben. A külföldiek kiszálltak, azonban ekkorra már egyikük, egy indiai férfi elájult. Társai a járdára fektették és elmenekültek, a járókelők megpróbálták újraéleszteni a férfit, aki végül a helyszínen életét vesztette – ismertette a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, üzletszerűen, egyes vádlottaknál a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelnek vádat. A 2022. augusztusi szállítás sofőrjével szemben ezen felül segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt nyújtott be vádiratot, valamint hosszabb fegyház- és börtönbüntetést, több vádlott esetében pedig pénzbüntetést és végleges kiutasítást indítványozott az ügyészség.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Alexandra visszalépett, Karácsony mandátumot hosszabbíthat

Következő hír

Kiket képvisel Winkler és Vincze az EP-ben?

Related Posts
Total
0
Megosztás