Állítólag magyar nemzetiségű aradi férfi esett el Ukrajnában

Magyar nemzetiségű aradi férfi esett el az ukrajnai háborúban – írja az MTI a román sajtóra hivatkozva. A 27 éves Wittmann Rudolf állítólag korábban a francia idegenlégióban szolgált, és tavaly jelentkezett önkéntesnek (vagy zsoldosnak) az ukránoknál. Ezek szerint a fiatalember a kalandoréletet választotta.

A román külügyminisztérium az Agerpres hírügynökségnek megerősítette, hogy az ukrán hatóságok egy román állampolgár Ukrajnában bekövetkezett haláláról tájékoztatták Bukarestet. Azt is közölte, hogy a csernyivci román főkonzulátus munkatársai segítenek a holttest hazaszállításában.

A román hírügynökség szerint az aradi Wittmann Rudolfról van szó, aki tavaly önként jelentkezett, hogy ukrán oldalon részt vegyen a harcokban. Az Aradi Hírek portál szerint a Csíky Gergely Főgimnázium volt diákja vasárnap vesztette életét, több aradi ismerőse is a közösségi médiában búcsúzott tőle.

A román sajtó szerint az orosz–ukrán háború első román állampolgárságú áldozata lenne Wittmann, de ez egyszerűen valószínűtlen, ugyanis jól értesült források korábban azt közölték, hogy az elmúlt másfél évben mintegy 1500 román állampolgárságú zsoldos harcolt az ukrán hadsereg kötelékeiben. Ismerve a Zelenszkij-rezsim veszteségeit, kizárt, hogy mindannyian életben lennének.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Ez már régen nem migráció, hanem népességcsere

Következő hír

„Egyeztetés” az úzvölgyi katonatemető ügyében

Related Posts
Total
0
Megosztás