Apuka lánya lenne polgármester Nagykárolyban

Nem indul a polgármesteri tisztségért Nagykároly RMDSZ-es elöljárója, Kovács Jenő, aki összesen öt mandátumot töltött a Szatmár megyei város élén. A helyi román szélsőnacionalista sajtó szerint neki már úgyis börtönben kellene ülnie korrupció és hazaárulás és egyéb főbenjáró bűnök miatt…

A Buletin de Carei című magyarellenes szennylapot természetesen nem lehet komolyan venni, de azt a Soros-média is megírta egy héttel ezelőtt, hogy egy bizonyos Giurgiu-Kovács Mónika pályázik a polgármesteri tisztségre, aki nem más, mint a leköszönő Kovács Jenő édes lánya. Ezt a tényt a pártsajtó szégyenlősen elhallgatja.

A nagykárolyi színházban megtartott pártgyűlésen meg is választották a hétvégén a hölgyet az RMDSZ polgármesterjelöltjének, de csak ő egyedül indult. „Giurgiu-Kovács Mónika vagyok, 40 éves, házas, egy 11 éves kisfiú boldog, büszke édesanyja. Jogász végzettséggel rendelkezem, mindeddig a magánszektorban tevékenykedtem” – mutatkozott be az amúgy megyei tanácsosként már jól ismert hölgy, aki a Szatmár Megyei Tanács honlapján Giurgiu Kovács Monica-Silvia néven szerepel mint „consilier județean UDMR”. A Giurgiu nyilvánvalóan a román nemzetiségű férje neve.

Az RMDSZ-ben egyébként egyáltalán nem ritka az effajta nepotizmus, szinte alig volt vagy van olyan vezetője, politikusa a bukaresti magyar parlamenti pártnak, akinek ne lettek volna a felmenői a Román Kommunist Párt oszlopos tagjai, és akinek ne lennének a gyermekei is RMDSZ-aktivisták, -politikusok országos, megyei vagy helyi szinten.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az ellenzék jól látja: kétpárti diktatúra van Romániában

Következő hír

Már csak interneten lehet az oktatási-nevelési támogatást igényelni

Related Posts
Total
0
Megosztás