Az ukránok beismerték: hazudtak a világnak

Anadolu Agency’s Best Pictures of 2022: Explosion causes fire at the Kerch bridge in the Kerch Strait, Crimea on October 08, 2022. A fire broke out early Saturday morning on the Kerch Bridge — preceded by an explosion — causing suspension of traffic and bringing bus and train services to a halt. Three people were killed on Saturday in a “truck bombing” at a strategic bridge in Crimea, Russian investigators said. Vera Katkova / Anadolu Agency (Photo by Vera Katkova / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes egy friss közleményben elismerte hazája felelősségét a Krími-híd elleni tavaly októberi támadásban. Hanna Maljar azt írta a Telegramon: 273 nap tel el azóta, hogy Ukrajna támadást hajtott végre az Oroszországban lévő Krími-híd ellen, aminek az volt a célja, hogy zavart keltsenek az oroszok hadtáp-utánpótlásában.

Május 27-én Vaszil Maljuk, az ukrán biztonsági szolgálat vezetője közvetve már megerősítette, hogy a különleges szolgálat felelős a hidat ért támadásért.

Tavaly október 8-án egy teherautót robbantottak fel az Oroszországból a félszigetre vezető Krími-hídon. Az incidensben négy ember meghalt, és egy közelben lévő tehervonat dízelolajat szállító tartálykocsijai is kigyulladtak. A hatalmas tűzvész hatására a híd közúti szakaszának két pillére összeomlott. A vonat és gépjárműforgalom közlekedésének helyreállítása a hídon viszonylag gyorsan megtörtént. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztirkin terrorcselekménynek minősítette az incidenst, és már akkor azt állította, hogy az ukrán különleges szolgálatok állnak a háttérben. A Zelenszkij-rezsim váltig tagadta, hogy köze lenne az akcióhoz, a belső orsz ellenzéket próbálta elkövetőként beállítani.

Tegnap az ukránok SZ–200 típusú rakétákkal támadta a Krími-hidat és térségét. „A Kercsi-szorosban lévő közlekedési átkelőt és a morozovszki repülőteret támadó rakétákat légvédelmi eszközökkel megsemmisítették. Nem voltak sem áldozatok, sem károk” – derült ki az orosz védelmi tárca mai beszámolójából, amely szerint a támadásnak Rosztov és Kaluga régiókban lévő létesítmények is célpontjai voltak. Két rakétát az orosz légvédelem megsemmisített, további kettőt pedig rádióelektronikus eszközökkel tettek harcképtelenné.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Komámasszony, hol a lóvé?

Következő hír

„Szakértők” próbálják fényezni a romániai népszámlálás végeredményét

Related Posts
Total
0
Megosztás