Brutális szélsőbaloldali agresszió Budapesten

Csak négy embert – két német, egy olasz és egy magyar állampolgárt – vett őrizetbe a magyar rendőrség eddig annak a kéttucat fős társaságnak a tagjai közül, amely a napokban viperákkal, boxerekkel., késekkel és más eszközökkel támadott meg gyanútlan járókelőket Budapest közterületein – közölték a fővárosi rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján.

A támadásokat hét-nyolc ember követte el, de a társaságnak vélhetőleg tíz-tizenöt tagja lehet, a többiek azonosítása, felkutatása még tart, ehhez a külföldi társhatóságokkal és a magyar titkosszolgálatokkal is felvette a kapcsolatot a magyar rendőrség – nyilatkozták a hatóságok, noha a ajtó sokkal több maszkos garázdáról számolt be.

A nyomozók adatai szerint az elkövetők négy támadást hajtottak végre a napokban Budapesten, ezeknek nyolc sértettjük van, közülük hárman súlyosan megsérültek. A történtek után azonnal létrehoztak egy nagyobb vizsgálócsoportot, amelynek első feladata az volt, hogy kiderítsék, van-e összefüggés a támadások között. Ez arra az eredményre vezetett, hogy az áldozatok valamennyien terepszínű vagy fekete ruházatot, esetleg bakancsot viseltek, az elkövetők pedig a támadások előtt követték, figyelték a sértetteket.

Az eddigi adatok, kamerafelvételek tanúsága szerint a támadások elkövetőinek körülbelül fele nő. A rendőrség nem volt hajlandó beismerni, hogy a támadók különféle szélsőséges, nemzetközi baloldali mozgalmak tagjai, szimpatizánsai lehetnek, és azért küldték őket Budapestre, hogy a budai Várban a hétvégén megrendezett „kitörés napi” megemlékezés részvevőit „megleckéztessék”.

Az őrizetbe vett négy embert közösség tagjai elleni erőszakkal gyanúsítják. Mindent tagadnak és nem hajlandók kommunikálni a nyomozókkal, letartóztatásuról várhatóan ma dönt a bíróság.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A baloldal pénzei és ügynökei veszélyeztetik a nemzetbiztonságot

Következő hír

Tragikus partiumi eset – a média szégyene

Related Posts
Total
0
Megosztás