Csökkent érdeklődés Mikházán, egymásra szervezett programok Váradon

Gazdag színházi programmal, felújított csűrszínházzal, megemelt, korszerűsített nézőtérrel, új járdákkal, tágas büfével várták a nézőket a hétvégén a Maros megyei Mikházán (tájidegen román neve Călugăreni) az idei csűrszínházi napokra. Ennek ellenére a vártnál jóval kevesebben látogattak ki a felső-nyárádmenti faluba – írta meg a Székelyhon.ro.

A három nap alatt öt színházi produkció, illetve egy életútbeszélgetés szerepelt a mikházi csűrszínházi napok évadnyitó programjában. A színházi, zenés-táncos programoknak, tudományos konferenciáknak helyet adó rendezvények folytatódnak, őszig több művelődési eseményt is szerveznek a felső-nyárádmenti településen

Szélyes Ferenc, a Mikházi Csűrszínházi Egyesület elnöke, a rendezvénysorozat ötletgazdája, főszervezője a portálnak elmondta: annak ellenére, hogy változatos színházi produkciók szerepeltek műsoron, elmaradt az a pezsgés, ami az előző években jellemezte a csűrszínházi napokat. A nézőtér ugyan egyik előadáson sem állt üresen, de a szervezők nagyobb létszámú közönségre számítottak. Ennek egyik oka, hogy a mikházi eseményre „rászervezték” a Marosvásárhelyi Napokat, ugyanis a hétvégén zajlottak a 35 km-re lévő megyeszékhelyen a városnapok is, ami szintén népszerű esemény a marosvásárhelyiek körében. „Mindig szoktunk egyeztetni a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal, egymás rendezvényére tekintettel voltunk a korábbi években. Mikházán minden évben júniusban ezen a dátumon szervezzük a csűrszínházi napokat, ez már egy régi hagyomány, mindig nagyon sokan jöttek Vásárhelyről, a környékről és még távolabbról is. Most nem ez történt, és nagyon csalódott vagyok” – fogalmazott Szélyes.

Az idén külön nem jelezték a városnak, mikor szervezik a mikházi eseményeket, de egy hónapja hirdették minden sajtóorgánumban, tévében, rádióban, online és nyomtatott újságban, tehát nyilvánvaló volt, hogy mikor lesznek. „Nekünk nagyon fontos a belépődíjakból befolyó bevétel, hiszen a pályázati pénzek még nem érkeztek meg, ezért nehéz színvonalas programokat tető alá hozni – hangsúlyozta Szélyes, hozzátéve, hogy más években már jegyet sem lehetett kapni az előadások előtt egy-két órával.”

A Nagyváradon ma záruló, egy hete kezdődött Szent László Napokon különösen a hétvégére maradt sok olyan program, amelyek közül az érdeklődőknek választaniuk kellett, ugyanis egymásra szervezték azokat. Voltak, akik igyekeztek egyik rendezvényről a másikra loholni, de ezt csak a várbeliek esetén működött, ugyanis több olyan esemény is volt, ami a város különböző helyszínein zajlott. A szervezők azzal hárították el a „bőség zavarát”, hogy így legalább mindenki találhatott az ízlésének és érdeklődésének megfelelő programot. A hőség ellen viszont ők sem tehettek sokat…

Total
0
Megosztás
Előző hír

A Temes folyóba is bele lehet fulladni

Következő hír

Sakkvilágbajnok-jelöltek tornája

Related Posts
Total
0
Megosztás