Egy dunántúli, egy székelyföldi és egy bánsági díjazott

Ágh, Molnár, Tapasztó

Mint tegnap megírtuk, ma van a színházi világnap, amelyre számos teátrum bemutatóval, rendhagyó programokkal, kulisszajárással, nyílt próbával készült. A színházi ünnep alkalmából odaítélték a Hevesi Sándor-díjat, és az előadások előtt felolvasták a világnap nemzetközi üzenetét.

A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja által alapított elismerést minden évben három olyan művész, kultúraközvetítő kapja, aki sokat tett a magyar nyelvű színházi kultúra nemzetközi elismertetéséért. A színházak és színházi szervezetek által javasoltak közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ITI Magyar Központja képviselőiből álló kuratórium dönti el, hogy az adott évben kik részesülnek az elismerésben.

Az idén a Hevesi Sándor-díjat a Keszthelyen született Ágh Márton díszlet-, jelmez- és látványtervező, a gyergyóremetei születésű Molnár Levente operaénekes, valamint Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház társulatának tagja, színész, rendező, igazgató kapta – közölte az ITI Magyar Központja az MTI-vel.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A „független, objektív sajtó” bármire képes

Következő hír

Újabb orosz–ukrán tárgyalások lesznek

Related Posts
Total
0
Megosztás