Elhunyt Tompa Klára marosvásárhelyi színművész

Az MTI adta hírül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közlése alapján, hogy 48 éves korában meghalt Tompa Klára színművész, a teátrum Tompa Miklós Társulatának tagja.

A színművésznő a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója is volt, így a marosvásárhelyi színház és a felsőoktatási intézmény is saját halottjának tekinti.

„Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, ötévnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk” – olvasható a színház közleményében.

Tompa Klára 1973. november 10-én született Marosvásárhelyen. 1994–1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt. Szintén 1998-tól számos színészgeneráció osztályvezető tanáraként oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, szakterülete a színészmesterség volt, az improvizáció és a zenés színészmesterség.

Ki nem teljesedett pályafutása alatt több mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, művészi tevékenységét több díjjal is elismerte a szakma.

Total
0
Megosztás
Előző hír

(Ön)csonkítás – és ami mögötte lehet

Következő hír

Sikertelenül próbál forradalmat gerjeszteni Magyarországon a baloldal

Related Posts
Total
0
Megosztás