Erdély tizenhét településén koncertezik Mága Zoltán

Erdélyi és partiumi települések templomaiban ad koncertet Mága Zoltán és zenekara a július 29. és augusztus 7. közöttre tervezett turné során.

A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima-díjas hegedűművész közel félezer magyarországi és nemzetközi jótékonysági fellépés után ismét Erdélyben folytatja koncertkörútját, a 100 templomi koncert elnevezésű hangversenysorozat keretében.

Mága Zoltán először 2016. október 1-jén lépett fel Romániában, amikor is Nagyváradon zárult a történelmi Magyarországot átfogó koncertsorozata. Meghívásában és vendégül látásában elévülhetetlen érdemei voltak Tőkés László európai parlamenti képviselőnek, váradolaszi lelkipásztornak, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspökének. Az akkori hangverseny védnökei Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tőkés László voltak, a váradolaszi református templomban lezajlott jótékony célú koncert után összegyűlt perselypénzt és adományokat a resicabányai székhelyű Templom és Iskola Szórványegyesület támogatására, a Krassó-Szörény megyében élő magyarság diakóniai megsegítésére ajánlották fel.

Az elmúlt években Mága Zoltán és zenekara többször és több helyen játszott Erdélyben, de újabban már az RMDSZ égisze alatt, hiszen a kisebbik román kormánypártról köztudott, hogy mindig élére áll minden polgári vagy egyházi kezdeményezésnek, amit beilleszthet saját pártpropagandájába. Ezúttal a szövetség „nőszervezete” a szervező, a 17 állomásos koncertsorozat bevételéből úgymond az ukrajnai, illetve kárpátaljai magyar közösséget, valamint erdélyi rászoruló gyermekek iskolakezdését támogatják.

A romániai turné keretében a hegedűművész fellép Érmihályfalván, Nagykárolyban, Máramarosszigeten, Nagybányán, Besztercén, Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Vargyason, Brassóban, Vajdahunyadon, Nagyenyeden, Kolozsváron, Bánffyhunyadon, Aradon és Nagyszalontán, különböző templomokban. A koncertekre akárki nem juthat be, ugyanis belépőként adománylapokat kell igényelni az RMDSZ nőszervezeteinél, már ahol egyáltalán létezik ilyen. Ahol nem, ott maguk a helybéli pártaktivisták osztják a belépőket.

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás