Figyelmeztetett a román fogyasztóvédelem: hamis a baba!

Figyelemre inti a vásárlókat a fogyasztóvédelmi hatóság elnöke az ajándékozás hónapjában, hangsúlyozva, hogy a luxuscikként árult termékek esetenként hamisítványok lehetnek.

Paul Anghel egy szombati Facebook-bejegyzésben arra intette a vásárlókat, hogy olyan helyekről szerezzék be a kozmetikai cikkeket, ahol számlát, nyugtát is kapnak vásárláskor, panasz esetén ugyanis szükségük lesz ezekre. Figyelmeztetett, eredeti termékeket az értékesítési láncon kívül, például bódéknál, magánszemélyektől, nem lehet vásárolni.

„Érdemes odafigyelni az árakra, az alacsony árak gyanúsak, ilyen esetekben a termékek minden bizonnyal párhuzamos ellátási láncokból származnak. Ellenőrizzék azt is, hogy a csomagolás minősége megfelel-e a termék értékének. Egy egyszerű karton/műanyag dobozba csomagolt úgynevezett luxustermék nagy eséllyel csak egy hamisítvány” – fogalmazott.

Hozzátette, ékszereket is sok helyen árulnak manapság, a kis standoktól kezdve a szupermarketeken át a karácsonyi vásárokig, arany, ezüst vagy féldrágakővel kirakott ékszereket azonban ajánlott ékszerüzletekből vásárolni. „Az utcasarkon árult, néhány lejbe kerülő ’ezüstékszer’ nem lehet ezüstből!” – nyomatékosította Anghel. Kiemelte, a nemesfémekkel vagy ezekből készült termékekkel kereskedő gazdasági társaságoknak a fogyasztóvédelem engedélyével is rendelkezniük kell, ennek másolatát kötelesek kihelyezni az üzletben, jól látható helyen.

A különféle textiltermékek esetében is nagy óvatosságra van szükség, a híres márkák nevét viselő, de az ilyen kategóriájú termékek valós árához képest nagyon olcsón kínált darabok nagy valószínűséggel hamisítványok. A túl alacsony ár gyanús kell hogy legyen azoknak a lábbeliknek az esetében is, amelyek közismert márkák nevét vagy ezekhez nagyon hasonló nevet viselnek, például Adibas, Puna, Mike stb. „Mind a textiltermékek, mind a lábbelik esetében fontos elkérni és megőrizni a nyugtát arra az esetre, ha a fogyasztó utólag panaszt kíván tenni a termék minőségével, biztonságával kapcsolatban” – nyomatékosította Paul Anghel.

A fogyasztóvédelem vezetője arra is felhívta a vásárlók figyelmét, hogy alaposan vizsgálják meg a promóciók részleteit, főleg azok időtartamát, nézzék meg a régi, áthúzott, valamint az új árat.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az USA tovább finanszírozza saját proxy-háborúját

Következő hír

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Írószövetség

Related Posts
Total
0
Megosztás