Az USA tovább finanszírozza saját proxy-háborúját

Az Amerikai Egyesült Államok újabb 275 millió dollár értékű katonai segítséget nyújt Ukrajnának – közölte az amerikai külügyminisztérium.

A bejelentés szerint Anthony Blinken külügyminiszter az elnöktől kapott felhatalmazás alapján 275 millió dollárnyi (mintegy ezermilliárd forint) katonai eszközt tesz elérhetővé az amerikai készletekből Ukrajna számára. A szállítmányban légvédelmi eszközök, lőszerek és egyéb, a hadszíntéren felhasználható hadi eszközök szerepelnek, hogy Ukrajna úgymond képes legyen megvédeni magát.

Ahogy a sajtódokumentum fogalmaz, az elmúlt hetekben Oroszország fokozta támadásait az Ukrajna számára kritikusan fontos infrastruktúra ellen, ami széleskörű szenvedést okoz az ukrán embereknek. A Zelenszkij-rezsim által a saját népének és az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségeknek okozott szenvedésekről Washington szót sem ejtett.

2021 augusztusa óta az USA 27 alkalommal döntött segítségnyújtásról az amerikai katonai készletekből Ukrajna számára – derül még ki a külügyminisztérium közleményéből, ami azt is hangsúlyozza, hogy ezzel 20 milliárd dollárra emelkedett az ukrajnai katonai támogatás a Biden-kormány hivatalba lépése óta. Az Egyesült Államok az Európai Unió és a NATO bevonásával, anyagi, emberi és eszköz-hozzájárulásával folytat immár úgynevezett proxy-háborút Oroszország ellen, az egypólusú nagyhatalmi világrend fenntartása érdekében.

Moszkva szerint az USA fegyverkezési tervei, költségszámításai és hadiipari megrendelései azt mutatják: 2025-ig mindenképpen el kell húzódnia az ukrajnai konfliktusnak, mert csak így lehet lekötni az orosz haderőt.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Ideje dönteni! Schengen vagy Kisinyov?

Következő hír

Figyelmeztetett a román fogyasztóvédelem: hamis a baba!

Related Posts
Total
0
Megosztás