Harmincöt éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Harmincöt éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a rendszerváltás után alakult első civil szervezetek egyike. Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezete 300 intézményével és 120 önkéntes csoportjával naponta átlagosan 15 ezer embernek nyújt szociális és egészségügyi ellátást – közölte a szeretetszolgálat az MTI-vel.

A közleményében azt írták, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1989. február 4-én alakult meg, közvetlenül azt követően, hogy a civil szervezetek alapítását lehetővé tevő törvény megjelent. Megalakulásának évében a nemzetközi figyelem középpontjába került a keletnémet menekültek befogadásával, a romániai forradalom alatt szervezett segélyakcióival, később a délszláv háborúban végzett humanitárius munkájával.

Kiemelték, hogy a hagyományos segítő tevékenységeken túl olyan innovációk kapcsolódnak a szervezethez, mint az orvos nélkül maradt településeken a telemedicinás rendelések bevezetése vagy a szociális naperőművek kialakítása. A szeretetszolgálat több mint hatvan hajléktalan ellátó intézményén keresztül csaknem 6000 otthonát veszített emberről, idősotthonaiban 3000, fogyatékos embereket ellátó intézményeiben 2500 személyről gondoskodik, 17 közoktatási intézményébe pedig 3000, többségében hátrányos helyzetű gyermek jár.

A közlemény szerint az ukrajnai háború kitörése óta több mint 120 ezer menekültnek nyújtott valamelyik programjában segítséget a Máltai Szeretetszolgálat.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Új Román–Magyar Kulturális Központ nyílt Váradon

Következő hír

A baloldal újgazdagjai és a korrupció

Related Posts
Total
0
Megosztás