Idióták és hazaárulók ítélkeznek Magyarországról Brüsszelben

Az Európai Bizottság a jogállamiság helyzetével kapcsolatos aggályok tekintetében nem tud pozitív fejleményekről beszámolni Magyarországgal kapcsolatban – jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa, egy Didier Reynders nevű belga ügyvéd Strasbourgban szerdán.

Nevezett Reynders az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének Az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata című, eleve magyarellenes céllal rendezett vitáján azt mondta, az EU brüsszeli „kormánya” az EP által felvetett aggályok legtöbbjével egyetért.

A jogállamiság betartása, a szabadság, az egyenlőség és a demokrácia tiszteletben tartása az EU egységének az alapja. A Magyarország ellen indított, 7-es cikk szerinti eljárásban az EU-egységét meg kell őrizni. Az Európai Bizottság továbbra is minden rendelkezésére álló eszközt alkalmaz annak érdekében, hogy az Európai Unió közös értékeit megvédje, elősegítse a jogállamiság érvényesülését – mondta ez az uniós biztos, aki végezetül reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok érdemben válaszolnak, hogy orvosolni lehessen a felvetett aggályokat.

Didier

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő – ismert szingli LMBTQ-aktivista, aki évente egy és ötmillió dollár között keres saját bevallása szerint, pedig még csak egy 45 éves bürokrata, aki a vidéki Angliában született, de franciának mondja magát, egyébként pedig az EP-ből kikerült hírhedt Judith Sargentini utódja – a vonatkozó jelentéstervezet ismertetésekor azt mondta, a dokumentum rendkívül felelős, koherens munka, amely az Európai Parlament intelligenciájáról tesz tanúbizonyságot. (Különös, hogy a balliberálisok állandóan bizonygatni próbálják saját intelligenciájukat, ami arra utal, hogy folyton megkérdőjeleződik.) A nő közölte: a szöveg rögzíti: Magyarország többé nem tekinthető teljes értékű demokráciának, mivel a demokrácia és az alapvető jogok helyzete tovább romlott azóta, hogy 2018-ban az EP elindította a 7. cikk szerinti eljárást.

„Napról napra azt látjuk, hogy az emberi jogok sérülnek Magyarországon, az LMBTQ-közösségekhez tartozók jogai csökkennek, a nők helyzete romlik Magyarországon. Ezért fontos, hogy a jelentés elkészült” – tette hozzá a szexuális deviánsok szószólója.

A jelentéstervezetben egyebek mellett az áll, hogy az Európai Bizottság tartózkodjon a magyar helyreállítási terv jóváhagyásától mindaddig, amíg Magyarország eleget nem tesz az európai szemeszter valamennyi ajánlásának, és végre nem hajtja a luxembourgi Európai Bíróság és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága valamennyi ítéletét.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a vita során azt mondta, az EP nem megállapodni akar Magyarországgal, hanem zsarolni, mert nem tudja elfogadni, hogy a magyar emberek tavasszal negyedszerre is nemet mondtak a magyar baloldalra és a brüsszeli kioktatásra, és egy jobboldali, nemzeti-konzervatív kormányt választottak meg. „Akárhogy is erőlködnek, a nemzeti érdekeink mellett akkor is ki fogunk állni. Meg fogjuk védeni a gyermekeinket, a határainkat és mi magunk fogunk dönteni a saját jövőnkről” – fogalmazott.

Szégyenletesnek és megbocsáthatatlannak nevezte, hogy az EP jelentős része a magyar baloldali EP-képviselőkkel még háborús válsághelyzetben is hazugságokkal támad, és politikai rágalomhadjáratot folytat Magyarország ellen. Újabb és újabb hazug jelentéseket állítanak össze, ál-tényfeltáró delegációkat küldözgetnek Magyarországra és szankciókkal fenyegetőznek. „Elutasítjuk a magyargyűlöletet és elutasítjuk a brüsszeli gyámságot. El a kezekkel Magyarországtól!” – tette hozzá Hidvéghi.

Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában boszorkányüldözésnek, egyre féktelenebb gyűlöletkampánynak nevezte a Magyarországról szóló EP-viták sorozatát. Az Európai Parlament többsége ismételten megbélyegez, problémát szít, és egy újabb diktátumot készít a jogállamiság nevében. Mi, magyarok köszönjük, nem kérünk belőle – tette hozzá.

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt EP-képviselője felszólalásában kijelentette: az egyre radikalizálódó európai baloldal gyámság alá akarja helyezni Magyarországot. Minden igyekezet ellenére Magyarországot nem lehet és nem fogják gyámság alá helyezni – húzta alá, majd hozzátette: a Magyarországról szóló, a korábbiakat aljasságban is meghaladó jelentés valójában egy hungarofób gyűjtemény.

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselője Magyarországra utalva azt mondta, ha rendszerszinten sértik meg az alapjogokat és alapértékeket, az EU-támogatásokat közvetlenül azokhoz kell eljuttatni, akik elszenvedik Európa tekintélyelvű kormányának „aggasztóan átláthatatlan” eljárásait.

Ujhelyi István, a széthullóban lévő Magyar Szocialista Párt egyetlen EP-képviselője felszólalásában egyebek mellett azt mondta, „borzasztó állapotban” van Magyarország, amelynek hazudozó kormánya van. Magyarországnak jár az uniós forrás, de nem azért, hogy az Orbán-kormány ellopja – mondta az a szocialista EP-képviselő, akit hazájában bizonyítottan korrupt politikusnak tartanak.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője felszólalásában azt mondta, Orbán Viktor rendszerszintű korrupcióalapú kormányázásának célja, hogy a demokrácia utolsó elemeit is leépítse. Fontosnak nevezte, hogy az EU megtalálja az útját annak, hogy ne a kormánynak, hanem közvetlenül az önkormányzatoknak juttassa el az uniós pénzeket – tette hozzá az a politikus, aki otthon nem tud elszámolni az által illetéktelenül felvett közpénzekkel.

Vincze Loránt, az RMDSZ színeiben megválasztott romániai EP-képviselő is hozzászólt, kijelentve: nem igaz a dokumentum azon állítása, hogy az Orbán-kormány antiszemita és romaellenes, a magyarországi nemzetiségi politikát pedig kisebbségellenesnek mondani hazugság.

Gwendoline

Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottsága július közepén fogadott el jelentéstervezetet, mely szerint fennáll a veszélye, hogy Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket. Az angol nevű francia zöldpárti EP-képviselő, Gwendoline által készített dokumentumról az Európai Parlament képviselői ma szavaznak.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Vécé helyett zsákba ürítsünk, ezt javasolják a németek az energiaválság miatt

Következő hír

Tiltakozás Székelyföldön a rendetlenség-fejetlenség ellen

Related Posts
Total
0
Megosztás