Két brassói esemény beharangozója

Az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület szervezésében Petőfi Sándorra emlékeznek születésének bicentenáriuma alkalmából a brassói Reménység Házában 2023. január 19-én 18 órától, a Magyar Kultúra Napjához is kötődve.

A magyar nemzet poétája rövid élete alatt közel ezer verset írt, ebből körülbelül nyolcszázötven maradt az utókorra, ezekből válogatott és állított össze egy előadást a Grimasz diákszínjátszó csoport Bálint Ferenc irányításával. Ezt láthatják majd az érdeklődők Brassóban.

Az előadás után megnyitják a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által szervezett XXII. Nemzetközti–Magyar Fotószalon képeiből válogatott kiállítást. A kiállítás öt kategóriában volt meghirdetve, ezek között az egyik kategória: Petőfi Sándor élete, munkássága, illetve a bicentenáriumhoz kapcsolódó események, a másik pedig: Mit jelent magyarnak lenni? (magyar identitás, büszkeség, nemzeti kultúra, közös gyökerek stb.) – ez utóbbival a Magyar Kultúra Napját ünneplik. A kiállítást Magdó István fotóművész, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi alelnöke mutatja be.

Január 21-én, szombaton 18 órától színházi előadás lesz a Redut Kulturális Központban. A kézdivásárhelyi Vigadóart és Udvartér Teátrum Yasmina Reza Egy élet háromszor című vígjátékát adja elő Barabás Árpád rendezésében. A színdarab a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül bemutatásra, az előadás időtartama másfél óra, szünet nélkül. Jegyek elővételben 35 lejért a brassói RMDSZ-székházban, a Frézia Mánia virágbolt brassói és négyfalusi üzleteiben, a Vitorlás könyvesboltban kaphatók, valamint előadás előtt egy órával, de 14 éven aluli nézők számára nem ajánlott. További információk: 0721 297 631.

Total
0
Megosztás
Előző hír

EMSZ: „hiszünk Mezei János ártatlanságában”

Következő hír

Januári hóvirág és tobzódó erőszak

Related Posts
Total
0
Megosztás