Két szlovák drogkereskedőt fogtak el Szatmárnémetiben a román rendőrök

Veszélyes drogok forgalmazásáért nemzetközileg körözött szlovák állampolgárokat fogott el a román rendőrség Szatmárnémetiben.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a román rendőrök a szlovák hatóságok kérésére, az EUROPOL segítségével nyomozták ki a két szlovák állampolgár tartózkodási helyét, majd elfogták őket.

A két férfit rendkívül erőszakos bűnözőkként tartották számon a hatóságok, egyikük a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának (ENFAST) nyilvántartásában is szerepelt.

A szlovák hatóságok szerint a két férfi 2015-ben hozott létre bűnszervezetet, amelybe más személyeket is bevont. A bűnszervezet állítólag 22 millió euró értékben adott el magas kockázatú kábítószereket. Ugyanakkor egy másik bűnügyi kivizsgálás is folyik ellenük, megrendelt emberölés megtervezése miatt. Az emberölést nem hajtották végre.

A Célkörözési Egységek Európai Hálózatának szlovákiai szervezete figyelmeztette román kollégáit, hogy a két körözött rendkívül erőszakos, valószínűleg fegyver is van náluk. Azt is feltételezték, hogy határt sértve jutottak Romániába.

A román rendőrök Szatmárnémetiben, egy szállodában fogták el a két szlovák férfit. Hamis személyazonossági dokumentumokat és fehérfegyvereket találtak náluk.

A nagyváradi ítélőtábla elrendelte 30 napos letartóztatásukat, és a román hatóságok megkezdték a szlovák hatóságoknak való átadási eljárást.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az Európa Tanács bírálja a romániai börtönviszonyokat

Következő hír

Gyilkosság az Érmelléken

Related Posts
Total
0
Megosztás