Kormányzati szélhámosság Bukarestben

A közfelháborodás hatására, ám csak két nap után vonták vissza a „sztárok fodrászának” kinevezését a Szerencsejátékok Országos Hivatala (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc) alelnöki tisztségébe Bukarestben. Cristian Pascut maga a pénzügyminiszter javasolta az államtitkár-helyettesi rangú és fizetésű funkcióba.

A Mihail-Silviu Pocora leváltott alelnök helyére javasolt Pascut a „sztárok fodrászaként” emlegetik. Több szépségszalonja is van, ugyanakkor a Nemzeti Liberális Párt önkormányzati képviselője is 2021 óta Bukarest 6. kerületében. Elismerte, hogy a szerencsejátékok terén nincs tapasztalata, szerint azért nevezték ki az állami hivatal alelnöki tisztségébe, mert mindig véghezvitte a feladatot, amivel megbízták.

Az ellenzék azonnal tiltakozni kezdett a kinevezés ellen, mivel képesítése nem teszi alkalmassá Pascut a feladatra. Az nem derült ki, hogy a kisebbik kormánypárt, a PNL miért próbálkozott ezzel az arcátlan politikai kinevezéssel, mindenesetre a Nagyváradról a kormányba került ortodox pópa, akiből pénzügyminisztert faragtak, Marcel Boloș úgy írta alá a kinevezést, hogy bele sem nézett, s meg sem kérdezte, ki ez a fickó…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Csomortányi lesz az EMSZ polgármesterjelöltje Váradon

Következő hír

Egyszerre kattant a bilincs Európa-szerte az EU-s pénzek tolvajain

Related Posts
Total
0
Megosztás