Ma leteszi az esküt az ötödik Orbán-kormány

Orbán Viktor ötödik kormánya ma megkezdi munkáját, miután az új kabinet tagjai esküt tesznek az Országgyűlésben. A kormány tizenegy minisztériummal és tizennégy tárcavezetővel kezdi meg munkáját. Magyarország szuverenitásának erősítése, nemzeti érdekérvényesítés, országépítés, a kötődés erősítése családban és nemzetben – egyebek mellett ezeket a célokat fogalmazták meg korábban a szakbizottsági meghallgatásuk során a miniszterjelöltek.

A mai parlamenti eskütétellel megkezdi munkáját az ötödik Orbán-kormány. Az új kabinet tizenegy tárcával és tizennégy miniszterrel fog működni.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, aki egyúttal nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyház-diplomáciáért felelős miniszterként is dolgozik majd. Az Agrárminisztériumot Nagy István, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János, a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezetheti majd.

Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium irányításával Csák Jánost, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetésével Szijjártó Pétert bízta meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda élére Rogán Antal kerül, a Miniszterelnökséget Gulyás Gergely irányítja majd. A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály, a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként, Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként dolgozhat a következő négy évben.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

A kerepesi cigányháború

Következő hír

Biztonságpolitika Vancouvertől Vlagyivosztokig

Related Posts
Total
0
Megosztás