Már a fogyasztóvédelem zárat be vasútállomásokat a Székelyföldön

Ideiglenesen bezárta a csíkszentdomokosi, a csíkszentsimoni, a maroshévízi és a tusnádfürdői vasútállomást a Hargita megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség a létesítményekben tapasztalt rendellenességek miatt – írta meg a Székelyhon.

A hatóság szerdai közleménye szerint felügyelőik októberben a vasúti közlekedésre vonatkozó jogszabályok betartását ellenőrizték a székelyföldi megyében, és számos szabálytalanságot állapítottak meg a négy vasútállomáson.

A felügyelőség tájékoztatása szerint az ellenőrzések során feltárt fontosabb szabálytalanságok közé tartozott, hogy a vasútállomások illemhelyein nem voltak megfelelő higiéniai feltételek, a várótermeket nem fertőtlenítették és nem újították fel, nem voltak világítótestek, nem volt fűtés, törött székek és nedves, penészes falak fogadták az utasokat. Mindezek mellett ezek az állomások nem rendelkeztek a Román Vasúti Hatóság érvényes engedélyével sem.

A tapasztalt szabálytalanságok miatt a fogyasztóvédelmi felügyelők a hiányosságok kiküszöböléséig bezárták a csíkszentdomokosi, a csíkszentsimoni, a maroshévízi és a tusnádfürdői vasútállomást, és kiszabtak tíz bírságot is 57 ezer lej értékben. Közleményében a fogyasztóvédelem emlékeztetett arra, hogy korábban idén már bezárt ideiglenesen három Hargita megyei vasútállomást hasonló szabálytalanságok miatt.

Az eset pikantériája, hogy a buzgó fogyasztóvédelem most csak négy székelyföldi vasútállomást záratott be, holott a jelzett hiányosságok, szabálytalanságok mondhatni általánosak és megszokottak Románia pályaudvarain és állomásain.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Fegyvereket, terroristákat és terrorizmust hoz a migráció Európába

Következő hír

Az aberráció „művészi” támogatása Magyarországon

Related Posts
Total
0
Megosztás