Moszkva szerint nemzetközi terrorizmussal állnak szemben

Kapusztyin Jar, 2020. szeptember 25. Vlagyimir Putyin orosz elnök (k), Szergej Sojgu védelmi miniszter (j) és Valerij Geraszimov, az orosz hadsereg vezérkari fõnöke (b) a Kavkaz-2020 fedõnevû nemzetközi hadgyakorlatra érkezik az Oroszország Asztraháni területén lévõ Kapusztyin Jar gyakorlóterén 2020. szeptember 25-én. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést tartott a krími híd elleni robbantás ügyében Oroszország Biztonsági Tanácsával.

Az elnök a tanácskozáson orosz hírügynökségi jelentések szerint leszögezte: a kijevi rezsim régóta „terrorista módszereket alkalmaz”, a „legundorítóbb” terrorista csoportokkal tette magát egy lapra, legyen szó „közszereplők, újságírók, tudósok meggyilkolásáról Ukrajnában és Oroszországban”, vagy a donbászi városok ellen már 8 éve tartó terrortámadásokról, avagy azokról a „nukleáris terrorcselekményekről”, amelyek a zaporizsjei atomerőművet érték – sorolta Putyin.

Szerinte a törvényszéki és az operatív információk azt mutatják, hogy az október 8-án végrehajtott, krími híd elleni robbantás is terrorcselekmény volt, amelynek célja Oroszország polgári infrastruktúrájának elpusztítása. Az is egyértelmű – szögezte le Putyin –, hogy a támadás szervezői és elkövetői az ukrán különleges szolgálatok voltak, amerikai segítséggel.

A kijevi rezsim bűntetteit egyszerűen lehetetlen válasz nélkül hagyni, „nagyszabású, nagy pontosságú csapást” mérnek az orosz erők az ukrán energetikai, katonai és hírközlési infrastruktúrára. Leszögezte: ha folytatódnak orosz területeken „az ukrán terrortámadások”, akkor az orosz válasz „kemény lesz, és a fenyegetés mértékének megfelelően alakul”.

Beszélt arról is: köztudott, hogy Oroszország nem vizsgálhatja a Balti-tenger alatt futó nemzetközi gázszállító infrastruktúra felrobbantásának körülményeit és okait, „de azt mindannyian tudjuk, ki a végső haszonélvezője ennek a bűncselekménynek.” Ezzel az USA-ra utalt, amely az orosz gázt kiváltó cseppfolyósított palagáz szállításával óriási jövedelmekre tesz szert Európában.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Egy évtized alatt több mint egymillió fiatal hagyta el végleg Romániát

Következő hír

Tolvaj egy világ, avagy a balkáni „találékonyság” újabb példája

Related Posts
Total
0
Megosztás