Nekik Borboly kell

Újabb mandátumot szerzett Borboly Csaba az RMDSZ Csík területi szervezetének élén, miután szoros versenyben legyőzte kihívóját, Tánczos Barna szenátort, volt román környezetvédelmi minisztert – írja az MTI.

A csütörtökön éjszakába nyúlt titkos szavazás során a jelenlévő 130 küldöttből 128 adta le a voksát, a gyergyószentmiklósi születésű Borboly Csaba 65, a Csíkszeredában született Tánczos Barna 61 szavazatot kapott, két szavazat érvénytelen volt. Azt azért érdemes tudni, hogy a székelyföldi Hargita megyében nincs megyei pártszervezet, hanem három széki RMDSZ van, mivel a magyar politikai képviselet az egykori székely székek szerint szerveződött meg 1990-ben, így három területi szervezet működik Csík-, Gyergyó- és Udvarhelyszéken.

Az újraválasztott csíkszéki elnök azt ígérte, hogy végrehajtja az ellenfele által szükségesnek tartott korrekciókat munkájában, tartalmasabb kommunikációt ígért és jobb kapcsolattartást az RMDSZ országos vezetésével. Közölte, hogy csapatmunkában gondolkodik, és azokkal is együtt akar dolgozni, akik ellene szavaztak. De előzőleg gondoskodott róla, hogy a hívei többségben legyenek a küldöttek között. És még így meglepetés a győzelme, ugyanis Borbollyal „mindenki torkig van” – legalábbis a közösségi médiában elharapózott vélemények szerint.

Helyi sajtóbeszámolók szerint Tánczos Barna gratulált ellenfelének, és bár elismerte vereségét, továbbra is fenntartotta korábbi álláspontját, miszerint változásra van szükség a szervezetben. A szenátor a kampánya során azzal vádolta Borbolyt, hogy a szervezet élén folytatott különutas politikája, egyszemélyes médiajelenléte „eltulajdonította” a közösen kifejtett csapatmunkát, emiatt a csapat háttérbe szorult. A megyei tanács elnöke naponta többször jelentkezik az interneten élő videókban különböző ülésekről, munkamegbeszélésekről, nem ritkán riporteri szerepben tudósít a Facebookon közösségi médiában egyes közösségi eseményekről, közben pedig a korrupciós pereiben a román nemzetállami igazságszolgálatás meghurcoltjaként jelenik meg.

Borboly Csaba Gyergyószentmiklóson született 1974-ben, ifjúségi szervezetek farvizén került az RMDSZ-be a kilencvenes évek közepén, de már akkor is különféle botrányok keretezték a nevét. 2000 és 2004 között Hargita megyei önkormányzati képviselő volt, 2004 és 2008 között a megyei tanács alelnöki tisztségét töltötte be. 2008-tól a Megyei Tanács elnöke, negyedik mandátuma egy év múlva jár le. Az RMDSZ Csíki területi szervezetét 2007 óta vezeti, közlése szerint első alkalommal akadt most kihívója ebben a párttisztségben.

Címképünk idén tavasszal készült, amikor Borboly „Pro Harghita” díszoklevelet ad át Hargita és Kovászna megyék ortodox püspökének.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás