Politikai perben született ma súlyos ítélet Budapesten

Tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék szerdán.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet további 5 vádlottat sújtott tíz évnél hosszabb fegyházzal, több másik vádlott pedig 5 év körüli szabadságvesztést kapott. A bíróság a rendelkező rész kihirdetése után nyomban határozott Budaházy és több társa letartóztatásáról is, amit azonnal végrehajtottak.

Budaházy szimpatizánsai tapssal, kiabálással zavarták meg a rendet, ezért a bíró eltávolíttatta őket a tárgyalóteremből. Ezután az ítélet szóbeli indoklása várható.

Az eljárás adatai szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban. A vádlottak többsége jobbára tagadta a terhére rótt cselekményeket. Ráadásul ezek  nem követeltek egyetlen halálos áldozatot sem.

A Fővárosi Törvényszék 2016-ban már egyszer elítélte első fokon, nem jogerősen Budaházyt és társait – Budaházy akkor 13 évet kapott –, ám a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azt a döntést hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú eljárás megismétlésére utasította a törvényszéket.

Toroczkai László, a parlamenten kívüli Mi Hazánk Mozgalom elnöke ezt írta a mai ítélet kapcsán: „Gyalázat! Budaházy Gyuri és társai perének újabb ítélethirdetésén voltam ma reggel, még a bíróság folyosóján is beszéltem a hazafiakkal, akik reménykedtek egy korrekt ítéletben. Az első eljárás során botrányos hibákat vétett az eljáró bíró, emiatt megismételték az eljárást. Közben eltelt 13 év, joggal reménykedhetett mindenki egy igazságosabb ítéletben. Erre ma a bíró több mint 100 évet adott a tisztességes családapákból, asszonyokból álló hazaficsoportnak, Budaházy Gyuri súlyosabb fegyházbüntetést, 17 évet (!) kapott, mint az első alkalommal! Eközben Gyurcsányék a Fidesznek köszönhetően megúszták a sukorói korrupciós ügyet, amelyet még mi derítettünk fel Gyurival. Cigánybűnözők, gyilkosok, politikusbűnözők nem kapnak ilyen súlyos büntetést. Ez a 12 éves ’nemzeti’ kormányzás. Az ítélet ugyan nem jogerős, de a bíró elrendelte a hazafiak letartóztatását, ezért maszkos kommandósok lepték el a tárgyalótermet, és bilincsben vitték el Gyuriékat. Az sem számított enyhítő körülménynek, hogy 13 éve tart a meghurcolásuk. Ha április 3-án ott leszünk a parlamentben, azonnal benyújtjuk az amnesztiatörvényt, amely minden 2006 és 2010 közötti politikai ügyben érintett számára közkegyelmet jelent majd” – írja a Mi Hazánk elnöke a Toroczkai.infón.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Erős földrengés volt Japánban

Következő hír

Az RMDSZ elnökének erőlködése

Related Posts
Total
0
Megosztás