Szocialista szerecsenmosdatás Magyarországon

A magyarországi ellenzék vezető pártjának, a hírhedt Gyurcsány–Dobrev páros vezette Demokratikus Koalíció alelnökét, Varju Lászlót garázdaságért ítélte el egy magyar bíróság, de a balliberális sajtó gátlástalanul mentegeti, a politikus pedig továbbra is a magyar Országgyűlés tagja.

A Fővárosi Törvényszék bűncselekménynek minősítette Varju 2018 decemberében elkövetett erőszakos behatolását a Magyar Televízió székházába, amikor több társával egyidejűleg jogtalanul betört az MTVA székházába, ott erőszakkal el akarta foglalni a közmédia hírstúdióját, rátámadt a feladatukat ellátó biztonsági őrökre, majd fenyegette őket, és hazugságokat állítva, sértegetve akarta rávenni őket, hogy ne végezzék el munkájukat. Varjut az elmúlt években számos botrány „hősévé” léptette elő a média, egy időben korrupciós ingatlanügyekben merült fel a neve, máskor utcai uszítóként és parlamenti hangoskodóként. Az MSZP volt politikusát most közel egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság a tévészékházbeli garázdálkodása miatt, de a kommunista-szocialista sajtó – élén a Népszavával – azzal igyekszik mentegetni, hogy mivel az ítélet nem jogerős, Varjut nem lehet köztörvényes bűnözőnek nevezni. Holott tény: bűnelkövetőként ítélte el a bíróság.

Pilhál György a Magyar Nemzetben megjelent glosszájában a frappáns Varju-ügy: kár volt címmel reflektált az esetre, alább olvasható.

*

Ki ne emlékezne az ellenzék MTVA-székházfesztiváljára 2018 decemberéből? Akár még szilveszteri előzetesnek is elment volna az a többórás attrakció, amit a honanya-/honatyakommandó előadott a köztévé épületében. (Ismert, az ellenzéki különítmény azért masírozott be a székházba, hogy élőben beolvassa ötpontos követelését. Ám elképzelésük füstbe ment, az objektum biztonsági őrei útjukat állták.)

Nekem legjobban az a burleszk-összeállítás tetszett, amely Varju László DK-alelnök videón megörökített hányattatásait tárta elénk. (A felvételek zömét maga a karakterszínész készítette.) A képsorokon azt látjuk, amint a csökönyös Varju erőnek erejével be akar menni a stúdióajtón, huzakodni kezd a hivatalosságokkal, miközben a kialakult birkózómérkőzést a mobiltelefonján közvetíti. (A markos Varju saját állítása szerint hajdan bányászként dolgozott – illetve, izé… Az elvtársi időkben a Mecseki Ércbányászat osztályvezetője volt. A bányabejáratot az ablakból látta…)

A biztonságiak helyében én hagytam volna a földre fészkelő Varjut, szelfizzen csak tovább kedvére. Esetleg beengedtem volna egy stúdiónak álcázott gumiszobába. Ha már a főnöke bezáratta az OPNI-t. (Am. Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet – a szerk.)

A történtek kapcsán Varju pankrátorra minap kilencszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Természetesen a szemkilövőhegyi főnök is megszólalt: „Veled vagyunk, Varju László! – írta a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. – Nem azt büntetik meg, aki bántalmazott, hanem azt, akit bántalmaztak. Nem az ország ellenőrzi a hatalmat, hanem a hatalom ellenőrzi az országot. Ennek fogunk véget vetni.”

Ezek még egy Varju-ügyben is azt hiszik, tollas a hátunk.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A Székely Nemzeti Tanács két évtizede

Következő hír

Szemben a nemzeti érdekekkel

Related Posts
Total
0
Megosztás