Történész vagy politikai kalandor?

Minden alapot nélkülözve lenácizta Gulyás Gergelyt, a magyar Miniszterelnökséget vezető minisztert Ungváry Krisztián, a magyarországi baloldal felkapott történésze. Emlékezetes, hogy éppen erről a zsidó származású fickóról derült ki néhány éve, hogy náci egyenruhákat árul az interneten.

„Van ez az Ungváry Krisztián nevű történésznek nevezett bohóc” – írta Bohár Dániel a Facebook-oldalán. Az ismert riporter annak apropóján írt az egyébként náci egyenruhákat áruló történészről, hogy Ungváry kiforgatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek a Kormányinfón elhangzott mondatait. „Ungváry kikészült, mert Gulyás Gergely a Kormányinfón kiejtette a száján a faj szót. Tudjátok, van ez a liberális elit, akik szerint a faj szó kimondása egyből náci dolog” – fogalmazott Bohár. A riporter megfogalmazása szerint Ungváry egyébként borzasztóan képmutató, ugyanis miközben moralizál, rinyál, nácit lát mindenhol, aközben pont ő az, aki náci egyenruhákat árul. „Szóval a faj szó használata náci dolog, de náci egyenruhából gazdagodni az jó. Értjük, Ungváry” – szögezte le Bohár Dániel.

Arra ma már kevesen emlékeznek, hogy nevezett történész (Ungváry Rudolf kommunista író, történész, filmkritikus fia) a korábbi években kormányellenes tüntetések állandó részvevője volt. Még 2020-ban számolt be arról a magyar sajtó, hogy a napi politikában afféle balliberális megmondóemberként megnyilvánuló Ungváry Krisztián nemcsak gyűjti, hanem üzletel is a náci relikviákkal. Akkor a történész azzal védekezett, hogy gyűjteményeit korábban Németországban is kiállította, valamint egyes hazai tárlatoknak is adott kölcsön tárgyakat, tehát ő valójában „közhasznú munkát végez”…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Valótlant állított a román csendőrség a marosvásárhelyi felvonulásról

Következő hír

Tömegszerencsétlenség: lehetett volna még ennél is rosszabb

Related Posts
Total
0
Megosztás