Tovább finanszírozza az USA az Oroszország elleni proxy-háborúját

Az Amerikai Egyesült Államok 3,75 milliárd dollár (mintegy 17,3 milliárd lej) értékű új katonai támogatást nyújt Ukrajnának és európai szövetségeseinek „védelmi célokra” – közölte az amerikai külügyminisztérium.

A hivatalos tájékoztatás szerint 2,85 milliárd dollárnyi felszerelést az USA védelmi minisztériumának készleteiből adnak át az ukrajnai szélsőnacionalista rezsimnek azonnali hatállyal.

Az Antony Blinken külügyminiszter aláírásával megjelent nyilatkozatban az is olvasható, hogy a készletlehívás keretében Bradley páncélozott gyalogsági harci járműveket, tüzérségi rendszereket, fegyveres csapatszállító eszközöket, föld-levegő rakétákat és egyéb lőszereket bocsátanak Ukrajna rendelkezésére „szuverenitása és területi épsége védelméhez”.

A most bejelentett támogatási csomagban szerepel további 225 millió dollár katonai támogatás, amely az ukrán hadsereg „hosszú távú képességeinek fejlesztésére és modernizációjára” szolgál. További 682 millió dollárt az USA európai partnerei és szövetségesei vehetnek igénybe szintén katonai finanszírozás formájában. Az összeg az Ukrajnának átadott katonai készletek pótlására, valamint az országok saját védelmi képességeinek, köztük a kibervédelmi képességnek a fejlesztésére szolgál – olvasható a pénteken megjelent közleményben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Üzemanyag-drágulást hozott a módosítás

Következő hír

Együvé tartozás a folyamatos fogyásban

Related Posts
Total
0
Megosztás