Új járatokat indít Erdélybe egy kis magyar légitársaság

Szeptember 5-től közvetlen légi járatokat közlekedtet Magyarországról Erdélybe az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság – közölték az MTI-vel.

A repülőjáratok Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Kolozsvárral és Marosvásárhellyel kötik össze.  Az új járatok hetente háromszor közlekednek a két hónapos bevezető időszakban, amely alatt felmérik az utazók visszajelzéseit.

Az Aeroexpress Regional honlapján olvasható tájékoztatás szerint a repülők október 28-ig közlekednek hétfőn, szerdán, pénteken. A részletes menetrendet ugyanitt tették közzé. Az Aeroexpress Regional alapító résztulajdonosa a száz százalékban magyar tulajdonú BASe Airlines Zrt., amely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés terén, emellett magánszemélyek vannak még az alapítók között.

A légitársaság által használt Embraer 120 ER brazil gyártmányú utasszállítót kifejezetten a rövidtávú, regionális járatok hatékony és gazdaságos üzemeltetésére fejlesztették ki – írták a közleményben.

A cég három ilyen repülőgéppel rendelkezik, székhelye a Budapest melletti Vecsésen van.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Magyar- és gyermekellenes döntést született Bánffyhunyadon

Következő hír

Politikusjárás Szatmárnémetiben – és persze mindenhol másutt

Related Posts
Total
0
Megosztás