Újabb korrupciós ügybe keveredett Nagybánya polgármestere

Tetten érték ma a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyészei Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester anyósát, amint megpróbált átadni egy jelentős pénzösszeget a veje korrupciós perében ítélkező bírói testület egyik tagja anyjának – nyilatkozták ügyészségi források az állami hírügynökségnek.

Ezek szerint a nő 50 ezer eurót készült átadni a bíró anyjának. Az összeg csak egy része a kedvező ítéletet reményében felkínált csúszópénznek. A tettenérés egy kolozsvári bevásárlóközpont egyik éttermében történt, az asszonyt őrizetbe vették.

A kolozsvári területi ítélőtábla október 19-ről november 24-re halasztotta az ítéletet Cătălin Cherecheş korrupciós perében. Nagybánya polgármesterét 2016. május 20-án állították bíróság elé megvesztegetés folytatólagos elfogadásának vádjával, de a román jogállamra és igazságszolgáltatásra jellemző módon minden politikus addig húzatja-halasztatja a pereit, ameddig elévülnek a vádak, elfáradnak a vádlók, okafogyottá válnak a számonkérések, megváltoznak a törvények stb. stb. Jogerős ítélet híján Cherecheş is kiskirályként, senki és semmi által sem zavartatva regnál Máramaros megye székhelyén.

A nagybányai polgármester anyósának esete is igazolja: a román közszereplők rendületlenül   bíznak a korrupt román igazságszolgáltatásban.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás