Újabb láncra kötve tartott nő

Az eset az egykori Szatmár vármegyei, ma a romániai Máramaros megyéhez tartozó, románok lakta Nagynyíres (Mireșu Mare) településen történt. A fiatal nő öt hete tért vissza Angliából Romániába, az apja pedig egy hónapig lánccal megkötözve tartotta a lakásban.

A 25 éves nőt kórházba szállították, mivel a lába, amelyiktől kikötözték, üszkösödésnek indult. Az orvosoknak amputálniuk kellett a lábujjait, hogy megmentsék a végtagját. A román sajtó beszámolója szerint az apa állítólag mentális problémákkal küzd. Kiderült, a szomszédok már nem bírták elviselni a lakásból kiáramló szagot, amikor pedig bementek, megtalálták a láncra vert nőt.

Az utóbbi időszakban több hasonló bántalmazásról is beszámolt a média. A múlt héten például a Hargita megyei Csíkdánfalván egy szellemi fogyatékkal élő férfit lánccal kötözött meg két személy az erdőben, közben a harmadik jelenlevő levideózta a történteket. Az áldozat lánya a sajtónak elpanaszolta, hogy az apjának még 2017-ben agyvérzése volt, hosszú időn keresztül Kovászna megyében ápolta a családja. Később azonban, amikor jobban lett, visszaköltözött Csíkdánfalvára. „A két férfi – egyikük az unokatestvérem – csúfot űzött édesapámból, egy beteg emberből” – mondta a pórul járt férfi lánya.

Ugyanakkor még április elején derült fény arra, hogy egy baróti (Erdővidék, Kovászna megye) családban egy szekrényhez kötözve tartották fogva szülei a mentális zavarokkal küzdő lányukat. A nyomozók megállapították, hogy a 28 éves nő kényszerfogsága több mint tíz éve, 2012-ben kezdődött, azóta szülei szinte állandóan bezárva, láncra verve tartották a fogyatékos nőt.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A perjámosi csónakbalesetről: még négy személyt keresnek

Következő hír

Hat év börtönre ítéltek egy volt román pénzügyminisztert

Related Posts
Total
0
Megosztás