Virág Endre veszi át a Háromszék Táncegyüttes vezetését

Virág Endre néptáncos, néprajzos nyerte meg a Háromszék Táncegyüttes igazgatói tisztségének betöltésére kiírt versenyvizsgát, csütörtöktől ő veszi át az együttes vezetését – közölte az intézményt fenntartó Kovászna Megyei Tanács sajtóirodája.

Virág Endre alapító tagja volt a rendszerváltozás után létrehozott Háromszék Táncegyüttesnek, 2007-től a Kovászna Megyei Művelődési Központ táncszakelőadója, viszont külsősként huszonöt éven át az együttes valamennyi előadásában részt vett. Táncos karrierje végén néprajz szakon diplomázott Kolozsváron. Harminc éve tanít néptáncot. Irányítása alatt jelenleg is csaknem 400 gyermek és fiatal ismerkedik a néptánccal és népszokásokkal. 2020-tól a Romániai Magyar Néptáncegyesület elnöke.

Az új igazgató kijelentette: az együttes januárban elhunyt alapító igazgatója, Deák Gyula Levente műsorpolitikáját akarja folytatni. Céljai között határozta meg, hogy az együttest a hazai és magyarországi szereplések mellett minél több országba elvigye. Kiemelten fontosnak tartotta a néptáncmozgalom népszerűsítését, megerősítését a gyerekek és fiatalok körében, és az együttes utánpótlásának biztosítását.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Florin Cîţu: hivatalos látogatást fogok tenni Kijevben

Következő hír

Mariupol orosz kézre kerülhet hamarosan

Related Posts
Total
0
Megosztás