A magyar baloldal nem a magyarság oldalán áll

Az Európai Parlament (EP) hétfőn vitát rendezett a Magyarországnak járó uniós forrásokról. Szerdán már a szöveget is lehet látni, amely egy újabb durva támadás hazánk ellen – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.

Az Európai Parlament ezen a héten hétfőn vitát rendezett a Magyarországnak járó uniós forrásokról. Most szerdán már a szöveget is látjuk, ami egy újabb durva támadás hazánk ellen. Az EP javaslata odáig megy, hogy erőlteti Ukrajna finanszírozását, de Magyarországtól minden forrást elvenne – hangsúlyozta Hidvéghi.

A vitában a magyar baloldal durván támadta Magyarországot – jelentette a Fidesz EP-képviselője. Molnár Csaba, Cseh Katalin és Ujhelyi István, ahogy korábban sem, úgy most sem szóltak egyetlen szót sem Magyarország érdekében. A végszavazás ma, csütörtökön lesz. „Aki megszavazza ezt a határozatot, azt szavazza meg, hogy a magyarok ne jussanak hozzá a nekik járó forrásokhoz, ezért mi, a Fidesz–KDNP képviselői biztosan nemmel szavazunk” – mondta Hidvéghi Balázs.

Deutsch Tamás, a Fidesz másik EP-képviselője azt hangsúlyozta, hogy Magyarország az elmúlt hónapokban értelmes, konstruktív párbeszédet folytatott az Európai Bizottsággal. „Ennek eredménye, hogy a helyreállítási programunk és a partnerségi megállapodásunk elfogadásának küszöbén állunk. Azonban az a szélsőséges baloldali politikai garnitúra, amelyik évek óta támad minket, ezt nem bírja lenyelni. Most az EP-ben tesznek egy utolsó, kétségbeesett kísérletet arra, hogy megakadályozzák: a magyarok hozzájuthassanak a jog szerint nekik járó uniós forrásokhoz” – jelentette ki Deutsch. A háború és az elhibázott szankciók miatt a helyzet rendkívül komoly egész Európában. Felháborító, hogy a baloldal még egy ilyen helyzetben is Magyarországot támadja – tette hozzá.

„Ezért még egyszer felszólítjuk a magyar baloldal EP-képviselőit, hogy álljanak végre a magyarok oldalára, fejezzék be a Magyarország elleni uszítást, és szavazzanak nemmel a magyarellenes EP-határozatra” – mondta Deutsch Tamás.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Balassi-kard: magyar költő és amerikai műfordító kapja

Következő hír

Itt a nemzet, hol a nemzet?

Related Posts
Total
0
Megosztás