A Magyar Nemzeti Múzeum közleménye

A Magyar Nemzeti Múzeum célja, hogy minél több külföldi turista vigye hírét a magyar nemzet kincseinek, amelyekre büszkék vagyunk, ennek érdekében közös munkába kezdett és együttműködési megállapodást kötött a Magyar Idegenvezetők Egyesületével. Az idegenvezetőknek kiemelkedő szerepe van a megújuló múzeum népszerűsítésében, a stratégia együttműködés szerint a múzeum az idegenvezetőket partnernek tekinti és szakmai ügyekben közös fellépést tervez a jövőben.

Az együttműködés részleteit nyílt nap keretében mutattuk be múlt héten, amely eseményen a teljes idegenforgalmi szakma megjelent, közel 150 idegenvezető ismerte meg az új túrákat és a múzeum új programjait. Célunk, hogy a múzeum az első számú turisztikai célpontok között legyen a hazai utazási szakemberek szemében.

A múzeumunk olyan nyitott intézmény és olyan értéket közvetít, amelyet a külföldi és a belföldi turistáknak is érdemes megmutatni. A látogatók színvonalas kiállításokkal találkozhatnak, a műkincs tartalom pedig arra ad lehetőséget, hogy mindig legyen egy-egy megújuló tárlat is.

Az elmúlt évben a szolgáltatásainkon is rengeteget fejlesztettünk, így a látogatókat még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni. Az együttműködés keretében közös képzések indulnak múzeumpedagógusaink által kidolgozott kiállítási útvonalakról az állandó kiállításban, és aki az Egyesület tagjai közül sikeres záróvizsgát tesz, az utána saját csoportokat vezethet ezeken a túrákon.

Két új rövid túraprogramot alakítottunk ki Top5 és Top 10 címmel, ezek a rövid tárlatvezetések kitűnően alkalmasak arra, hogy viszonylag rövid idő alatt a múzeum legértékesebb kincseit be lehessen mutatni.

Új programjaink között szerepelnek VIP-programlehetőségek is, illetve az exkluzív vacsorával összekötött új tárlatvezetések, amelyek a reményeink szerint minél több külföldi turista tetszését is elnyerik majd. A hétvégékre szóló csomagajánlat része a rövidített tárlatvezetés a múzeum emblematikus kincseiből, amelyet egy magas gasztronómiai színvonalú vacsora követ a kávéház impozáns terében, és a résztvevők egy ajándéktárgyat is hazavihetnek emlékbe. Részletes információk honlapunkon: https://mnm.hu/hu.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Még kicsit botladoznak, de már a hórázás is megy az RMDSZ egyes politikusainak

Következő hír

Nem jó az irány a románok szerint

Related Posts
Total
0
Megosztás