Aljas magyarellenes propaganda a svéd iskolákban

Elsőként a Mandiner.hu szúrta ki, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb ellenzéki YouTube-csatornájának vezetője egy magyarellenes lejárató svéd tananyagban szerepel, amiben gátlástalanul és gusztustalanul gyalázza Magyarországot.

Az ismert anarchista, Gulyás Márton, a Partizán nevű balliberális propagandacsatorna alapítója az említett videóban arról beszél többek között: Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt. Már a videó elején hazugsággal indít: „2010-ben, amikor először megválasztották Orbán Viktort, Magyarországon a demokrácia lassan leépült, megszűnt létezni”. Holott Orbán először 1998-ban lett Magyarország megválasztott miniszterelnöke.

A videóban elhangzik, hogy a magyar kormány korlátozza a sajtó- és a szólásszabadságot, sőt, rendeletben szünteti meg a genderszakokat. Gulyás Márton mellett megszólal a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozat szerzője, a hírhedten magyarellenes Judith Sargentini, de feltűnik benne Guy Verhofstadt korrupt liberális EP-képviselő is, továbbá több svéd balliberális politikus, akik szerint „betelt a pohár, Orbán Viktor átlépett minden határt”.

A 11 perces „oktatófilmben” nagy teret kap a „betiltott, elüldözött” Közép-Európai Egyetem (a csak Soros-egyetemként ismert CEU), az erről nyilatkozók szavai azt sugallják, hogy a gonosz magyar kormány erőszakkal lerombolt egy nagymúltú intézményt. Holott a bécsi központú amerikai magánintézménynek ma is működnek szakjai és kurzusai Budapesten. A filmben a nevezett Gulyás Márton leszögezi: Magyarország az első olyan uniós tagállam, amely meg akarja tiltani, hogy egy egyetem az Európai Unión belül működjön.

Azt is elrettentő példaként mutatják be a filmben, hogy a magyar tankönyvekben a hazaszeretetről szóló oldalak is vannak. Azt is sugalmazzák, hogy Magyarországon nagyon erős az az elképzelés, hogy van az „igaz magyar nép”, amiből például a nyelvi kisebbségek és a romák gyakran ki vannak rekesztve.

„Ebben a videóban egyetlen más álláspont sem jelenik meg, csak az a balliberális mainstream hazugság, amit ezek a Gulyás Márton-félék is közvetítenek itthon. Egyébként az egyik legnézettebb YouTube-csatornája neki van, tehát ennyit a sajtószabadságról, hogy szabadon csinálhatja, amit csinál. Meg a diktatúráról ennyit” – így reagált a botrányra az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Ha igaz, hogy a svéd állami iskolákban a magyar demokráciát támadó videót mutatnak be gyerekeknek, akkor úgy tűnik, hogy Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat – nyilatkozta az ügy kapcsán a budapesti kancelláriaminiszter.

Mindeközben példanélküli, véres bandaháború és leszámoláshullám zajlik Svédországban – ismerte be a stockholmi rendőrfőkapitány, miután egy héten belül több halálos lövöldözés is történt a skandináv országban. „Több, 13 és 15 év közötti fiú halt meg, egy bűnöző édesanyját otthonában ölték meg, egy fiatal férfit Uppsalában munkába menet lőttek agyon” – sorolta a svéd rendőrség vezetője. A lövöldözések helyszíne a főváros, Stockholm, illetve az egyeteméről híres Uppsala volt.

Svédországban évek óta tart a fegyver- és kábítószer-kereskedelem uralmáért folyó bandaháború. A svéd rendőrség adatai szerint 2022-ben 90 robbantást és 101 robbantási kísérletet jegyeztek fel. 2023. augusztus 15-ig már 109 robbantás regisztráltak idén az országban. 2022-ben 391 lövöldözést jegyeztek fel Svédországban, ebből 62 volt halálos, míg egy évvel korábban 45 embert lőttek agyon.

A bűnbandák közötti konfliktusok számos ártatlan ember életét követelték. Az állampolgárok félnek és nő a bizonytalanság. Meg kellett emelni a terrorveszély szintjét is – hangsúlyozta a svéd rendőrfőkapitány.

 

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Még látogatható pár napig a brassói Fellegvár

Következő hír

Vasúti sztrájk lesz pénteken reggel

Related Posts
Total
0
Megosztás