Az USA már így is nyakig benne van

Egy név nélkül nyilatkozó amerikai tisztviselő szerint nem zárható ki az amerikai vadászgépek érkezése Ukrajnába – írja a Mandiner.

A Politico arról ír, hogy Ukrajna és az Amerikai Egyesült Államok között ugyan nem zajlottak magas szintű tárgyalások az F–16-osok átadásáról, de a jövőben nem zárható ki ilyen repülőgépek szállítása – erről amerikai tisztviselőkre hivatkozva ír a lap.

A háború kiterjesztésének hívei úgy vélekednek, hogy a szövetségesek vonakodása a vadászgépek és a nagy hatótávolságú rakéták átadásától megakadályozza a kijevi rezsim nagyszabású offenzíváját és a korábban Ukrajnához tartozó, jórészt oroszok lakta területek „felszabadítását”.

Hangsúlyozták: egy névtelenségbe burkolózó amerikai tisztviselő szerint „nem történt komoly, magas szintű megbeszélés az F–16-osokról”. Amikor megkérdezték Joe Bident, hogy az USA küldene-e F–16-os vadászgépeket Ukrajnába, az amerikai elnök „nemmel” válaszolt.

A Politico most azt boncolgatja, hogy Biden válaszáról készült videófelvételből nem világos, hogy az elnök a „nem” alatt a „soha” vagy a „nem most” kifejezést értette. Hozzáértők szerint azért sem érdemes hirtelen és megfontolatlanul méregdrága és modern hadfelszereléseket, haditechnikát Ukrajnában szállítani, mert nem lenne képzett katonai személyzet azok kezeléséhez, biztonságos használatához. Nyilvánvaló, hogy hozzáértő, profi katonákat is kellene küldeni az ukrajnai frontokra az USA és a NATO hadseregeinek kötelékéből…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Hóviharokat ígérnek az időjósok Erdélyben is

Következő hír

Alaposan megszenvedik a háborút a kárpátaljai magyarok

Related Posts
Total
0
Megosztás