Az Úz völgye hőseire emlékeznek szombaton a katonatemetőben

A székely határvédők emlékére szerveznek tisztelgő ünnepséget a mára elnéptelenedett Úzvölgye településen (Hargita megye) augusztus 26-án, szombaton 12 órától. A rendezvényre ingyenes buszjáratokat indítanak, de mivel a helyek száma korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés szükséges.

„Minden év augusztus hónap 26-ik napján az Úz patak völgyében azokra a székely határvédőkre emlékezünk, akik az I. és II. világháború során hazánkat védték, miközben az ellenséges csapatok elérték ezt a határt, mert hisszük Fonyódi Tibor szavait, miszerint egy nemzet akkor hal meg igazán, ha elfelejti múltját” – írják a szervezők az esemény meghívójában.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete Csíkszentmárton Polgármesteri Hivatalával és Hargita Megye Tanácsával közösen szervezi a megemlékező ünnepséget az úzvölgyi katonatemetőben. Az ünnepség végeztével a szervezők a részvevőket egy meleg ebédre várják a temetővel szemben található közbirtokossági háznál.

A megemlékezésre ingyenes buszjáratokat indítanak szombaton reggel 8 órakor Csíkszeredából, a Kaufland áruház előtti buszmegállóból, valamint Csíkszentmártonból, amely községnek a területén található a szélsőséges román nacionalisták céltáblájává vált hősi temető. Jelentkezni a Csíkszeredából induló buszra a 0720-255101-es telefonszámon, illetve a Csíkszentmártonból induló járatra a 0266-332122-es telefonszámon lehet. Mivel a helyek száma korlátozott, ezért a helyfoglalás jelentkezési sorrendben történik – tájékoztatnak a szervezők.

(Forrás: Székelyhon.ro)

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás