Bérgyilkosok, titkosügynökök, maffiózók, politikusok

Holtan találták azt az egyiptomi újságírót, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és családja korrupciós ügyei után nyomozott – számolt be a világsajtó.

Mohammed Al-Alawi holttestét Egyiptomban találták meg egy sötét sikátorban néhány napja. Az újságíró testvére megtörten nyilatkozott.  Azt mondta: Mohammed Al-Alawi azóta kapott rendszeresen életveszélyes fenyegetéseket, hogy a nyáron azt állította: dokumentumokkal tudja igazolni, hogy az ukrán elnök anyósa ötmillió dollárért vásárolt luxusvillát Egyiptomban.

Az ukrán titkosszolgálatok a fedett akciók szakértőivé váltak – fogalmaz a The Economist. A lap szerint azt ukrán ügynökök a háború kezdete óta több tucat oroszbarátnak gondolt ember ellen követtek el merényletet. A portál szerint az ukrán bérgyilkosok nem válogatnak a módszerekben: felrobbantják, lelövik, felakasztják vagy megmérgezik az áldozataikat.

Napról napra látnak napvilágot az ukrajnai korrupcióról és az ukrán maffiózók cselekedeiről szóló hírek. Maga Volodimir Zelenszkij is gyanúba keveredett, amikor kiderült, Toszkánában van egy nagyértékű 15 szobás, medencés villája, amit orosz oligarcháknak adott bérbe. Zsidó szüleiről köztudott, hogy egy izraeli luxuskibucban élnek, ahol kommandósok őrzik és szolgálják ki őket. A kijevi diktátor – miközben éjt-nappá téve „katonai alsóban” mutatja magát, külföldi útjain is – felesége, Olena költekezésével és rongyrázásával hívta fel magára a figyelmet többször is.

És ez csak a mindent átszövő korrupciós jéghegy csúcsa. Arról is tudni lehet, hogy az ukrán hadseregben, a közigazgatásban és a gazdaságban is pusztít a korrupció. A nyugati támogatásként kapott dollármilliárdok egy része a politikusokhoz és az ukrán maffiához jut, beleértve a fegyvereket is. Elemzők szerint ezért is kérdéses, hogyan dönthetett úgy az uniós 26 tagállama – a tartózkodó Magyarország kivételével –, hogy Ukrajna már most alkalmas az uniós tagságra. A budapesti kormányzat egyértelműen mutatott rá: az unió szabályai alapján nem lehetett volna elkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Ennek a folyamatnak a költségeit azoknak kell állniuk, akik ezt a döntést meghozták – jelentette ki a brüsszeli csúcson a magyar miniszterelnök.

Az ukrán EU-csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdése nem jelent egyebet, mint hogy az EU megnyitná határait a korrupció és az autokratizálódás előtt. A sajtó ma már arról cikkez, hogy a Soros-birodalom kavarja az eddigi világrend felforgatásának kártyáit: erőlteti Ukrajna EU-csatlakozását, a szerbiai törvényes kormány megdöntése is a számlájukra írható csakúgy, mint a neomarxista hatalomátvételi kísérlet Lengyelországban. Az egyiptomi eset pedig arra mutat rá, hogy az ukrán titkosszolgálat és maffia már nemcsak az oroszokat veszi célba, hanem mindenkit, aki a Zelenszkij-rezsimnek ellenfele vagy kritikusa. Erre pedig nem árt odafigyelnie a magyar nemzetbiztonsági szolgálatnak, mert az elmúlt két évben százezrek érkeztek Magyarországra Ukrajnából…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Állandósult a titkosszolgálati hatalom Romániában

Következő hír

A romániai panziótűz szálai az alvilágig nyúlnak

Related Posts
Total
0
Megosztás