Film készül a ma 70 éves Bölöni Lászlóról

Hónapok óta forgatják a Kollarik Tamás ötlete alapján készülő életrajzi sport-dokumentumfilmet a március 11-én hetven esztendőt betöltő erdélyi magyar labdarúgóról, Bölöni Lászlóról.

A készítők pénteki tájékoztatása szerint a Nemzeti Filmintézet és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával készülő dokumentumfilmet Magyarországon és Romániában is vetítik majd a mozikban, de további országokkal is folynak tárgyalások a forgalmazásról.

Bölöni a román és az egyetemes magyar sport egyik legsikeresebb, legnépszerűbb alakja, Puskás Ferenc mellett az egyetlen magyar játékos, aki csapatával megnyerte a legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját – a mai Bajnokok Ligája elődjét –, és egyben az első 100-szoros román válogatott labdarúgó. Edzőként Franciaországban, Romániában, Belgiumban a Közel-Keleten és Portugáliában is nagy sikereket ért el. Utóbbi állomáshelyén hallatlanul népszerű a Sporting bajnok és kupagyőztes szakvezetőjeként, mint aki elsőként állította be a felnőtt csapatba a junior Cristiano Ronaldót.

A film Bölöni inspiráló élettörténetét meséli el a futballvilág számos ismert alakja, csapattársak és tanítványok, továbbá barátok, tisztelők, szakértők megszólaltatásával és a főszereplő szavaival. Mellette megszólal a filmben többek között több hajdani csapattárs, a BEK-győztes Bukaresti Steaua és a román válogatott játékosai, valamint korábbi magyar válogatott labdarúgók – Kovács Kálmán, Martos Győző és Nyilasi Tibor –, továbbá számos világsztár futballista és a volt tanítványok is, mint például Petr Čech, Axel Witsel vagy Raphaël Varane.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A székely szabadság napjának vásárhelyi eseményei

Következő hír

Valótlant állított a román csendőrség a marosvásárhelyi felvonulásról

Related Posts
Total
0
Megosztás