Gusztustalan balliberális támadás Bagdy Emőke ellen

Folytatódnak a támadások a közismert, neves magyar pszichológus, Bagdy Emőke professzor ellen, mivel kiáll a gyermekek egészséges fejlődése és a hagyományos értékek mellett, továbbá kritikával illeti a nyugatról beáramló veszedelmes gender-ideológiát.

A hétvégén a Szkeptikus Társaság nevű véleménybrigád neki ítélte az úgynevezett „Laposföld-díjat” lejáratási céllal, a liberális sajtó pedig kárörvendő elánnal osztja meg a hírt a felületein. Korábban a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ-szekciójától érkező támadásokat kellett visszavernie Bagdy Emőkének, aki bátran szembeszáll a mindent leuralni szándékozó importideológiákkal.

A Szkeptikus Társaság a következő képtelen indoklással ítélte az idős hölgynek a „bunkósági” díjat: „A szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért, amelyeket gyakran fűszerez szabad megfogalmazású kvantumhalandzsával.”

Az egyetemi tanárként is dolgozó, számos tudományos díjat elnyert pszichológusról azt állítani, hogy homofób, természetesen durva hazugság. Bagdy Emőke évtizedek óta következetesen és elegánsan képviseli tudományos meggyőződését és a hagyományos értékek megőrzését. Mindig a szabad véleménynyilvánítás fontosságát hangsúlyozza, meghallgatja mások véleményét, és tisztelettel, visszafogottan, tudományos alapon érvel.

Ezzel szemben a szabadság eszméjét hangoztató álliberálisok nem tűrik a szabad véleménynyilvánítást, ha az nem egyezik az ő véleményükkel. Jellemző, hogy a Szkeptikus Társaság nevű akármi mögött olyan pártpolitikusok állnak, mint a gyurcsányi Demokratikus Koalíció Vágó István nevű „nyugalmazott kvízmestere”, aki az egyik legismertebb figura az alapítók között.

A Laposföld-díjra, ami az adományozók szerint a tudomány citromdíja, Bagdy Emőke a tőle megszokott nagyvonalúsággal reagált: „Van egy meggyőződésem, identitásom, vállalom azt, aki vagyok és azt, amit gondolok. Ezt viszont a szabadság eszméjét s a szabadság lobogóját cipelők nehezményezik, miközben ők maguk azok, aki nem örülnek a szabad véleménynyilvánításnak. Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket, viszont velük szemben én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem. Mikor azonban a tudományra hivatkoznak, azért megjegyezném, pszichológus vagyok, több száz tanulmányt írtam, számos könyvet, ötven éve tanítok, s mielőtt valamihez hozzászólok, alaposan tanulmányozom előtte a témát. És hozzászólok. Vagy netán nem szabad?” – összegzett a Mandiner.hu-nak.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Szakmainak szakmai, de civilnek álcivil

Következő hír

Mindennemű közigazgatási reformot elgáncsolnának a bürokraták

Related Posts
Total
0
Megosztás