Három év börtön is járhat a külföldi kampánytámogatás elfogadásáért

A cél az, hogy erősebb, védettebb és jobb országot hagyjunk magunk után, mint amilyet kaptuk – hangsúlyozta a Fidesz mai kongresszusán Kocsis Máté, a magyar kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

Beszédében egyebek mellett rámutatott, hogy Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirámolását, és mindent megtettek Brüsszelben a hazájuk ellen, ám vicces dolgok mellett tettek veszélyeset is: külföldi milliárdosok pénzéből akartak kormányra kerülni, és máig nem tudni, mit ígértek a dollárokért cserébe.

„Meg fogjuk védeni hazánk szuverenitását, fel fogunk lépni minden külföldi befolyásszerzési kísérlet ellen, ezért a vonatkozó törvényeket is módosítani fogjuk” – jelentette ki a frakcióvezető. Alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme, a választáson induló valamennyi szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, nem lesz módja a baloldalnak választási trükközésre, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja majd a büntető törvénykönyv, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához. „A tét ugyanis Magyarország szuverenitása, ami nem vicc és nem játék” – szögezte le Kocsis Máté.

A tisztújító kongresszuson újraválasztották a párt elnökévé Orbán Viktort, aki egyedüli jelölt volt, Kósa Lajos, Kubatov Gábor, Gál Kinga és Németh Szilárd pedig ismét a Fidesz alelnökei lettek.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás