Hét nap után menekítettek ki egy kislányt a romok alól

Egy héttel a Törökországot és Szíriát sújtó, több mint 35 ezer halálos áldozattal járó hatalmas földrengés után újabb túlélőt sikerült kimenteni a romok alól: a mindössze hatéves, Miray nevű kislány 178 órán át feküdt egy összedőlt lakóépület romjai alatt Adiyaman városában.

Nem ő az egyetlen, akit még élve találtak meg a mentőcsapatok, egy másik nőt 175 órával a katasztrófa után sikerült kimenekíteni.

Hét és fél napot töltött a romok alatt a hatéves Miray, akit egy lakóépület temetett maga alá, miután a múlt hétfői, Törökország déli és Szíria északi területeit sújtó földrengés következtében az épület összedőlt. A közösségi oldalakra feltöltött videófelvételek szerint a kislányt hatalmas tapsvihar és öröm fogadta, miután a mentőcsapat tagjai kiemelték a romok alól.

Egy Naide Umar nevő nőt pedig 175 óra után sikerült kimenteni, miután szintén egy összedőlt lakóépület romjai alatt rekedt.

Több mint 160 órával a földrengés után emelték ki a 23 éves Huseyin Seferoglut egy összedőlt ház romjai alól, mentése jó négy órán át tartott.

Egyre ritkább azonban, hogy túlélőket találnak a mentőcsapatok, miközben a halálos áldozatok száma egyre inkább növekszik: a legfrissebb adatok szerint már 35 ezer elhunytat regisztráltak. Az ENSZ attól tart, ez a szám tovább nőhet, legrosszabb esetben akár meg is duplázódhat. Pár nappal ezelőtt ,ég 200 ezer eltűntrúől szólatk a hírek, ám ez a szám talán tulzó.

A nemzetközi hírportálokon már arról írnak, hamarosan véget érhetnek a mentési munkálatok, melyeket az újjáépítés fog felváltani. Ebben pedig nagyon sok nyugati multi lesz nagyon érdekelt…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Magyar politikus mentegeti a román nacionalista történetírást

Következő hír

Úzvölgye: fenyegetőznek a román ultranacionalisták

Related Posts
Total
0
Megosztás