Kiderült, ki most a világ leggazdagabb embere

A világ leggazdagabb embere mintegy 229 milliárd dolláros – lejben ez több mind 1032 milliárd – vagyonnal rendelkezik a Bloomberg Billionaires Index szerint. Személye azonban nem meglepetés.

A dél-afrikai származású, amerikai Elon Musk visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet Bernard Arnault francia luxusmágnástól. A Tesla Inc. vezérigazgatója 92 milliárd dollárral lett gazdagabb az év eleje óta részvényeinek pénteki tőzsdezáráskor elért árfolyama alapján. Musk tavaly 138 milliárd dollárt veszített.

A tavalyi listavezető Arnault, az LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) cégcsoport elnöke a második helyre csúszott vissza, bár vagyona 17 milliárd dollárral 179 milliárd dollárra emelkedett 2023-ban.

Jeff Bezos, az Amazon.com Inc. alapítója idén 69,9 milliárd dollárral 177 milliárd dollárra növelte vagyonát, ami a harmadik helyre volt elég.

A szupergazdagok listáján a negyedik Bill Gates, a Microsoft alapítója 141 milliárd dollárral, ami 31,5 milliárd dollárral több a tavalyinál.

A Microsoft ex-vezérigazgatója, Steve Ballmer az ötödik a listán, vagyona 45 milliárd dollárral, 131 milliárd dollárra nőtt.

A világon az első nő, akinek a vagyona elérte a 100 milliárd dollárt, az a most 70 éves Francoise Bettencourt Meyers, a L’Oréal francia kozmetikai cég örököse.

A leggazdagabbak 500-as listájának sereghajtója a svájci Thomas Straumann, az egészségügy területén tevékenykedő üzletember vagyona egy év alatt 1,37 milliárd dollárral emelkedett, de ezzel is „csak” 5,55 milliárd dollárja van…

Total
0
Megosztás
Előző hír

A káosz éve az európai politikában

Következő hír

Nem állítunk célkeresztbe állami és kormányzati vezetőket

Related Posts
Total
0
Megosztás