Letartóztatnák a nagyszebeni rablógyilkosság három gyanúsítottját, de…

Egy ismert nagyszebeni üzletember, Adrian Kreiner otthonába november 6-án hatolt be három maszkos személy. A lakásból 200 ezer euró értékben vittek el órákat. Az üzletembert olyan súlyosan bántalmazták, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

A gyanú a nyomozás során terelődött Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae és Laurenţiu Ghiţă állampolgárokra. Mindhárman 30 körüli oltyánok a dél-romániai Dolj megyéből. Az ügyészség indítványozta a vizsgálati fogságba helyezésüket. A nagyszebeni törvényszék csak ma rendelte el a nagyszebeni rablógyilkosság három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, úgymond távollétükben. Erre a román rendőrség és felocsúdott, és ugyancsak ma elrendelte a minősített emberöléssel és minősített rablással gyanúsított három személy körözését, akiket nem tudtak előállítani azóta sem. Sajtóinformációk szerint mindhárman elhagyták az országot.

Ez amúgy rendkívül gyakori Romániában: ha valakit nem érnek tetten valamely bűncselekmény elkövetésekor, az illetőnek bottal üthetik a nyomát, mert külföldre szökik. Onnan aztán gyakorta akkor sem tudják hazahozatni az elítélteket, ha egyáltalán sikerül őket megtalálni.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás