Mostantól a szívhang meghallgatásához kötik az abortuszt Magyarországon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a belügyminiszteri rendelet, amely a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbit írja át. Pintér Sándor az immár 20 éves rendelet mellékletén módosított, megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot.

A módosítás lényege, hogy az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta. A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én már hatályba is lép.

A „magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” magyarul szívhangnak nevezik, a rendelet tehát a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését, amit régóta követel Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője, aki szerint ez nem szigorítás, csak tájékoztatás. A mostani miniszteri rendelettel az abortusz 1956-os szabályozása óta először történt életpárti elmozdulás a kérdésben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Óriási gázmezőkön ül Európa, mégsem tudja kitermelni

Következő hír

Csak Romániában ne érjen szívroham!

Related Posts
Total
0
Megosztás