Összekaptak a magyarországi zsidóság vezetői

Zéró tolerancia című írásában, ami a Magyar Nemzetben jelent meg, Gajdics Ottó igyekezett megvilágítani a budapesti zsidó vezetők köreiben kitört botrány hátterét. Alább olvasható.

Akár egy szorult belpolitikai helyzetben hadonászó román politikus a magyarkártyát, úgy rántotta elő a minap Heisler András, a tisztújítás előtt álló Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke az antiszemitizmus vádját egy írásában. Ahogy fogalmazott: az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad! A kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz-képviselettel szemben.

De mi köze Orbán Viktornak és a zéró toleranciának Budaházy szabadon bocsátásához?

Emlékezetes, hogy a Fővárosi Törvényszék, vagyis a független magyar bíróság ítélte megismételt másodfokú eljárásban súlyos börtönbüntetésre Budaházy Györgyöt, terrorizmus vádjával az úgynevezett Hunnia-ügyben. Majd Novák Katalin köztársasági elnök az említett ügy elítéltjeinek szabadságvesztését felfüggesztette, vagyis Budaházy kegyelmet kapott. A kormányfőnek semmilyen szerepe nem volt, nem is lehetett az ügyben. Hová gurult akkor az amerikai nagykövet barátjának gyógyszere?

A megfejtéshez le kell sajnos merülni a balliberális agymosás fekete öves szintjére, ahol általánosan elfogadott nézet, hogy mindenért Orbán Viktor a hibás. Korlátlan hatalmával visszaélve nyilván ő utasította a szervilis bíróságot a súlyos büntetésre, majd megint csak ő intézte el Novák Katalinnál, ugyan adjon már kegyelmet az elítélteknek, mert meggondolta magát. Heisler ezt még megtoldotta azzal a légből kapott ostobasággal, hogy szerinte ezzel a mozdulattal az antiszemitákat is szabadjára engedte a kormányfő. Valószínűleg unta már, hogy világszerte elismert nyugalomban és megbecsülésben éli a hazai zsidóság virágzó kulturális és hitéletét, míg Európa nagyvárosaiban, például Berlinben, Párizsban nem mehetnek ki az utcára a vallásuk jellegzetes viseletében, mert az ottani kormányok nem tudják garantálni biztonságukat. Heisler szerint elege lett a miniszterelnöknek abból, hogy nálunk, ha egy részeg hőbörgő, nem bírván magával, oldalba vizeli a zsinagógát, amellett, hogy garázdaságért elítélik, mély társadalmi megvetés is övezi, míg a dicső Nyugat országaiban minden héten trágár rigmusokat ordító csőcselék lepi el az utcákat, törve-zúzva adva nyomatékot leplezetlen antiszemitizmusának. Vagy netán arra gondolt a Mazsihisz balliberális propagandistának felcsapó vezére, hogy bárki megirigyelte tőle a kellemes széderesti kvaterkázást Gyöngyösi Mártonnal, a nemrégiben a világ hetedik legantiszemitábbnak nyilvánított politikusával? Ezért kellene elnézni ezentúl a gyűlölködést, a listázást, a holokauszttagadást és egyéb undorító őrületet?

Nyugodjon meg, Heisler úr, lehet, hogy az ön toleranciája ezt még megengedi, de ezzel törpe kisebbségben van Magyarországon zsidók és nem zsidók körében egyaránt.

Senki nem veszi el öntől ezt a kétes dicsőséget. Nincs tehát vége az orbáni zéró toleranciának. Heisler dicstelen pöffeszkedésének az egyik legnagyobb zsidó szervezet élén viszont lehet, hogy végleg befellegzett. Ő ugyanis Róna Tamás főrabbi szerint a Mazsihisz elnökként egyértelműen megbukott.

Köves Slomó, a mesterséges alapítással vádolt Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija pedig gyűlölködő, hazug írásnak nevezte az idézett szöveget, és rámutatott: Heisler tízéves regnálása alatt a szövetség útja éles kanyart vett, úgy gondolta, hogy a Mazsihisz kilép a szoros értelemben vett egyházi szerepkörből, és balliberális irányultságú politikai aktivitásba menekül. Ennek pedig – tegyük hozzá – szerves része a jobboldal megbélyegzése, az antiszemita kártya lóbálása politikai haszonszerzés céljából.

Mindenesetre szorítunk zsidó honfitársaink jó döntéséért, ők se tolerálják tovább az ilyen politikai kóklereket.

 

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Hálaadás a megújult sövényfalvi református templomért és parókiáért

Következő hír

A határ elválaszt, nem összeköt!

Related Posts
Total
0
Megosztás