Sporttörténelmi siker Gyergyóban

Hetvenöt éves fennállása legnagyobb sikereként a Gyergyói HK lett a jégkorong Erste-liga idei aranyérmese. A székelyföldi, Hargita megyei csapat a finálé péntek esti, hetedik mérkőzésén 2-1-re győzött az FTC ellen, s 4–3-as összesítéssel megnyerte a párharcot. A Fradi magyar bajnoki címmel vigasztalódik, ami az alapszakasz után ugyancsak szép eredmény.

Az Erste Liga (korábban a MOL Liga) egy 2008-ban létrehozott nemzetközi jégkorongbajnokság, közép-európai, többnyire magyar, osztrák és romániai csapatok részvételével. Alapításakor a főtámogató MOL cégről kapta a nevét. A bajnokság ezen a néven 2017-ben megszűnt és Erste Liga néven folytatódott tovább, idén 10 csapattal. Főtámogatója azóta az Erste Bank, innen a neve.

A Magyar Nemzet szerint méltóképpen ünnepelte a publikum a Gyergyói HK fennállása első bajnoki címét. A kétezres közönség a csapattal együtt előbb a székely, majd a magyar himnuszt is elénekelte a gyegyószentmiklósi jégcsarnokban.

A GYHK győzelmével végződött döntő meccs után mindkét edző visszafogottan értékelt. Szilassy Zoltán, a hazaiak mestere elárulta, nagyon hálás azért, amit a játékosaitól és persze a vezetőktől, a tulajdonosi körtől kapott támogatásként. Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője azt hangsúlyozza, a harmincadik magyar bajnoki cím bőséges kárpótlás az elvesztett fináléért. „Gratulálok a Gyergyónak, ahogy a saját játékosaimnak is. Egyetlen góllal volt jobb az ellenfelünk. Csalódott vagyok, de nem elégedetlen, a magyar bajnoki arany egyértelműen kárpótlás, felvarrhatjuk a mezünkre a harmadik csillagot” – mondta az a sajtónak.

A két tréner mostantól együtt dolgozik a magyar válogatott edzőtáborában. A magyar csapatra nehéz feladat vár a májusi A csoportos világbajnokságon, Finnországban ki kellene harcolni a bennmaradást az elitben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Nem tudták letartóztatni a katalán függetlenségpárti politikust

Következő hír

Tehetségtelen nyugati politikusok okozzák a bajokat

Related Posts
Total
0
Megosztás