Tisztogat a hazug Zelenszkij-rezsim

Némi huzavona után beadta lemondását Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó, miután elárulta, hogy a dnyiprói (Dnyipropetrovszk) lakóépületet azért találta el szombaton az orosz rakéta, mert az ukrán légvédelem meglőtte, ezzel pedig eltérítette eredeti céljáról.

45 ember meghalt, 20 eltűnt, 79 pedig megsebesült, amikor becsapódott egy nem oda szánt orosz rakéta szombaton egy lakóházba az ukrajnai Dnyipróban. A becsapódáskor az 1700 lakosú óriásépület komplett lépcsőháznyi területe semmisült meg, az ott tartózkodóknak esélyük sem volt a menekülésre.

Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó néhány órával a támadás után egy YouTube-csatornához fűzött megjegyzéseiben azt mondta, hogy a rakéta azután robbant fel, mert az ukrán légvédelmi erők lelőtték.

A kijelentés után az ukrán civil társadalom több száz tagja és számos prominens személyiség követelte Aresztovics kirúgását. A tanácsadó két napig nem volt hajlandó bocsánatot kérni kijelentéséért. Kedden aztán a Facebookon közzétett egy képet lemondó leveléről. A orosz különleges hadművelet első heteiben Aresztovics Ukrajna egyik legtöbbet szereplő személyisége és információforrása volt.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás