Továbbra sem épül az észak-erdélyi autópálya

Az osztrák Strabag megóvta a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) január végén közzétett döntését, amelyben a társaság egy román–spanyol konzorciumot bízott meg az A3-as észak-erdélyi autópálya Maroskece (Chețani)–Aranyosgyéres (Cîmpia Turzii) szakaszának a befejezésével.

Az óvásról az Economica.net román gazdasági portál számolt be. A portál szerint az osztrák útépítő február 10-én negyvenoldalas dokumentumot nyújtott be az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácshoz (CNSC), amelyben a nyertesnek kihirdetett konzorcium pályázatának újraértékelését és érvénytelenítését kéri.

Január végén Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter jelentette be, hogy az útépítés befejezésére kiírt pályázaton a Drum Asfalt SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas y Regadios SA – Trameco SA – Drumuri Bihor SA román–spanyol konzorcium nyerte el a munkát egy román, valamint egy osztrák–német konzorciumot megelőzve.

A román–spanyol konzorcium áfa nélkül 363 millió lejes (kb. 26 milliárd forint) ajánlatot tett az alig 15,7 kilométeres pályaszakasz befejezésére. A cégcsoport vállalta, hogy három hónap alatt elvégzi a tervezést, és 18 hónap alatt az építést. A miniszter lehetségesnek tartotta, hogy ha nem lesznek óvások, már 2023-ban autópályán lehet megtenni a Kolozsvár és Marosvásárhely közötti teljes távot.

A CNAIR tavaly márciusban bontott szerződést azzal a román társasággal, mellyel 2015 februárjában szerződött az útszakasz megépítésére, miután a társaság hat év alatt a munkálatok kevesebb mint negyven százalékát végezte el.

A Brassó és Bors között tervezett 415 kilométer hosszú A3-as észak-erdélyi autópálya megépítésére 2003-ban írt alá megállapodást a román kormány az amerikai Bechtel társasággal, de miután ez hat év alatt csak 52 kilométer pályát épített, majd leállt a munkálatokkal, a felek 2013-ban közös megegyezéssel felbontották a szerződést.

Ezt követően az autópályát kisebb szakaszokra osztották, és ezekre írtak ki versenytárgyalásokat. Jelenleg a pályából három szakasz használható, a három együtt mintegy 107 kilométer. A magyar–román államhatár mellett épült meg az a 5,3 kilométeres szakasz, amely rávezeti a romániai közúti forgalmat a magyarországi M4-es autópályára, de ennek Románia felénincs folytatása. Emellett a Kolozsvártól nyugatra fekvő Magyarnádas és Marosvásárhely között épült 102 kilométer autópálya. Az autósok a két megépült szakasz között, az Aranyosgyéres–Maroskece távot a párhuzamosan haladó E60-as országúton tehetik meg.

Ugyanakkor a Pro Infrastruktúra Egyesület nevű civil szervezet épp a hétvégén szólította fel a CNAIR-t, hogy azonnal bontsa fel a megbízási szerződést azzal a „bandával”, amelyik 2020 júniusában kapta feladatul az A3-as autópálya Bihar és Bisztraterebes közötti, 29 km-es szakaszának befejezését, amin már közel két évtizede felváltva „dolgoznak” különböző cégek. Legutóbb 326 millió lejért (plusz áfa) vállalta el a Trameco – Vahostav – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings konzorcium a kivitelezést, mégpedig másfél év időtartamra, de máris 50%-os költségemelkedést jelentettek be úgy, hogy a kivitelezés sehol sem tart. Ennek a vállalkozói társulásnak ugyanaz a Trameco cég is tagja, amely az Aranyosgyéres–Maroskece közötti szakaszt építené, s amely a nagyváradi székhelyű Selina Group vállalatcsoportnak a része. Ennek pedig az a Beniamin Rus nevű kétes hírű vállalkozó a tulajdonosa, aki hosszú évek óta áll a bűnüldöző hatóságok látókörében, de nem találnak fogást rajta. Rus minden jelentős politikai párt támogatását élvezi, mindegyik központi és helyi hatalmi konstrukcióét, minden kormányzat alatt. Néhány évvel ezelőtt a Bihar megyei RMDSZ elnökének, Kiss Sándornak a bűntársaként fogták perbe pénzmosásért, adócsalásért, felbujtásért, illegális telekspekulációkért stb., de sem őket, sem tettestársaikat nem sikerült elítéltetni, a romániai igazságszolgáltatás legnagyobb „dicsőségére”…

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás